19/2: DUO KLAUS PAIER & ASJA VALCIC (AU/HR): TIMELESS SUITE – Upptäck Victoria!DUO KLAUS PAIER & ASJA VALCIC (AU/HR):
TIMELESS SUITEKompositören och musikern Klaus Paier från Österrike anses vara av Europas främsta ackordeonister och den klassiskt skolade cellisten Asja Valcic från Kroatien hyllas som en sann virtuos på sitt instrument. Duons unika samspel, sound och den  sällsynta kombination av dragspel och cello gör ett nästan hypnotiskt intryck på lyssnaren. Med rötter i klassisk kammarmusik och influenser från bland annat Stravinsky, argentinsk tango och jazz visar denna duo att det går att tänja på genrer i all oändlighet och utan begränsningar.


Paier och Valcic har samarbetat sedan 2009, tidigare i bland annat radio.string.quartet.vienna som Asja Valcic var med och bildade. Kemin mellan de två musikerna har vidareutvecklats i duokonstellation och deras musikaliska linjer vävs sömlöst samman genom melodi och rytmik. Den mångfald av klanger och strukturer som genereras blott av dessa två musiker är otrolig, båda musikerna utnyttjar inte bara tekniskt sina instrument till fullo utan har också en stor närvaro och ett känslomässigt djup.

Asja Valcic är uppvuxen i Zagreb, Kroatien och påbörjade sina cellostudier där vid arton års ålder. Fortsatte senare i Moskva och Tyska Detmold. I egenskap av solist har hon givit konserter bl. a under Zubin Mehta. Som kammarmusiker har hon arbetat med medlemmar ur Brodskykvartetten. Asja Valcic som är prisbelönad har med stort intresse för improviserad musik sökt nya uttryck för sitt instrument. Valcic spelar med en nerv och passion som inte normalt associeras med cello. Hennes spelteknik kan vara oerhört kraftfull och rytmisk, med fingrarna såväl som med stråken och ibland kan hon till och med använda cellons kropp som en ljudlåda för slagverk.
www.asjavalcic.com

Klaus Paier föddes 1966 och studerade ackordion, jazz och komposition vid konservatoriet i Klagenfurt, Österrike. Viktiga influenser kommer från Keith Jarrett och Bill Evans. Han har även hämtat inspiration från tango och mixat till en helt egen stil. Förutom det framgångsrika duosamarbetet med Asja Valcic har Klaus Paier även arbetat med radio.string.quartet.vienna. Klaus Paier är prisbelönt och har genomfört turnéer över hela Europa och Nordamerika.
www.klaus-paier.com

Konserten genomförs med stöd av:Foto: Michael Reidinger

PICKNICKKONSERT
Tisdag 19 februari

Insläpp: 19.00
På scen: 19.30

Pris: 100:- vid bord el. på balkong. Stud/pens: 50:- vid bord el. på balkong.

Nu räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och slipp onödiga utskrifter!

För rullstolsanpassade platser boka era biljetter via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Upptäck Victoria!

Har du eller någon du känner aldrig varit hos oss så tycker vi att det är hög tid! Vid några utvalda tillfällen under året erbjuder vi ett lägre biljettpris för att alla ska få möjlighet att upptäcka Victoriateatern.

Upplev vår intima scen och koncept där du kan, om du vill, avnjuta din egen picknickkorg till tonerna från scenen.

Detta är ett unikt tillfälle för alla att besöka Victoriateatern – utnämnd till Sveriges bästa livescen 2016.

Media

Picknickteater

Vad är picknickteater?
Victoriateatern har en intim och avslappnad atmosfär och vi uppmuntrar vår publik att känna sig som hemma.  Under våra picknickföreställningar är alla gäster välkomna att ta med sig egen mat och dryck. Det spelar ingen roll vad du tar med. Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa - ta med det du är sugen på!

Möllans Ost

Möllans Osts Victoriatallrik
En härlig tallrik där Möllans Ost väljer det bästa för dagen ur sina diskar. Här får du fyra ostar och fyra charkuterier med passande tillbehör, surdegsbröd från Sankt Jakobs stenugnsbageri, kex samt avslutningsvis en chokladbit. Ring Möllans Ost på 040-19 35 45 eller boka via webben, gärna en dag i förväg, så ordnar dem den åt dig!

Presentkort

Vill du ge en present för alla tillfällen och alla smaker? Hos Kulturcentralen som säljer våra biljetter kan du köpa presenkort. Ett presentkort på Kulturcentralen gäller för alla evenemang du hittar här kulturcentralen.nu. Du kan köpa det på valfritt belopp och det gäller ett års tid från köpdatum. Presentkortet skriver du själv ut, då det skickas till dig som pdf med e-post. För ett finare presentkort gå in i butiken på Södra Förstadsgatan 18 bredvid Victoriateatern.