23/4: MARIA FAUST NEW PROJECT (FAUST/DAHL/WALTER)Jazz i Malmö presenterar
MARIA FAUST NEW PROJECT (FAUST/DAHL/WALTER)

Maria Faust (EST) på altsaxofon, Tim Dahl (USA) på elektrisk bas och Weasel Walter (USA) på trummor är en ny äventyrlig trio med mötespunkt mellan amerikansk och östeuropeisk experimentell musik. Någon skam för starka känslor finns inte för den här trion. Musiken är en smältdeg med influenser från frijazz, punk, metal, folk och klassisk musik. Ett album spelades in 2018 i New York City och kommer ges ut nu under våren då också gruppen ger sig ut på en Europaturné.

Mångfaldigt prisbelönade saxofonisten och kompositören Maria Faust har ett alldeles eget unikt ljud och musikaliskt språk som kryssar över olika stilar, påverkat av estnisk folkmusik (föddes 1979 i Estland under Sovjetregimen), modern klassisk musik och modern experimentell jazzmusik. Maria är numera bosatt i Köpenhamn och mottagit fyra danska Music Awards och en mängd andra utmärkelser både i Estland och Danmark.

Weasel Walter är en Brooklyn-baserad kompositör och multiinstrumentalist som kanske mest känd som grundare av The Flying Luttenbachers. Under årens lopp inkluderade bandet Chicagomusiker som Ken Vandermark, Jeb Bishop, Fred Lonberg-Holm, Dylan Posa och Michael Colligan och skapade musik med influenser från no-wave, dödsmetall, frijazz, punk och modern klassisk musik. Weasel är numera medlem av Cellular Chaos, Lydia Lunchs Retrovirus och har spelat med musiker som Peter Evans, Nate Wooley, Evan Parker och John Edwards för att bara nämna några.

Tim Dahl är en basist, sångare, keyboardist och kompositör som har bott i New York City sedan 1998. Han är mest känd som basist och medkompositör av noise-rockbandet Child Abuse och i Lydia Lunchens Retrovirus. Tim har arbetat tillsammans med många mycket välmeriterade musiker som Yusef Lateef, Archie Shepp, Eugene Chadbourne, John Zorn, Tatsuya Yoshida, Marc Ribot m. fl.

PICKNICKKONSERT
Tisdag 23 april

Insläpp: 19.00
På scen: 19.30

Pris: 170:- / medlem jazz i malmö: 120:- / Student: 90:-

Nu räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och slipp onödiga utskrifter!

För rullstolsanpassade platser boka era biljetter via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Media

Picknickteater

Vad är picknickteater?
Victoriateatern har en intim och avslappnad atmosfär och vi uppmuntrar vår publik att känna sig som hemma.  Under våra picknickföreställningar är alla gäster välkomna att ta med sig egen mat och dryck. Det spelar ingen roll vad du tar med. Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa - ta med det du är sugen på!

Möllans Ost

Möllans Osts Victoriatallrik
En härlig tallrik där Möllans Ost väljer det bästa för dagen ur sina diskar. Här får du fyra ostar och fyra charkuterier med passande tillbehör, surdegsbröd från Sankt Jakobs stenugnsbageri, kex samt avslutningsvis en chokladbit. Ring Möllans Ost på 040-19 35 45 eller boka via webben, gärna en dag i förväg, så ordnar dem den åt dig!

Presentkort

Vill du ge en present för alla tillfällen och alla smaker? Hos Kulturcentralen som säljer våra biljetter kan du köpa presenkort. Ett presentkort på Kulturcentralen gäller för alla evenemang du hittar här kulturcentralen.nu. Du kan köpa det på valfritt belopp och det gäller ett års tid från köpdatum. Presentkortet skriver du själv ut, då det skickas till dig som pdf med e-post. För ett finare presentkort gå in i butiken på Södra Förstadsgatan 18 bredvid Victoriateatern.