Huun-Huur-Tu på "Upptäck Victoria!", 25/1, 2017. Foto: Tommy Lindholm
Upptäck Victoria!

"Upptäck Victoria!" är vår konsertserie där du, för en liten peng, kan höra spännande musik av hög kvalité i genrer som du kanske aldrig lyssnat på, med artister som du kanske aldrig hört talas om – låt dig överraskas! Har du eller någon du känner aldrig varit hos oss så är detta ett ypperligt tillfälle!
Några gånger under var säsong erbjuder vi ett lägre biljettpris för att alla ska få möjlighet att upptäcka Victoriateatern. Upplev vår intima scen och koncept där du kan, om du vill, avnjuta din egen picknickkorg till tonerna från scenen. 

Detta är ett unikt tillfälle för alla att besöka Victoriateatern – utnämnd till Sveriges bästa livescen 2016.

Kommande konserter i serien under våren 2019:

Torsdag 24 januari
Victoria hyllar Django!
MÅNS PERSSON’S PETIT BIG BAND
En musikalisk rundvandring bland franska chansons, genuina swingörhängen i egna tappningar, brasiliansk bossa nova och svenska melodier och bitar som vi inte är vana att höra i ett sådant här sammanhang och som ännu inte hunnit bli utnötta.

Tisdag 19 februari
DUO KLAUS PAIER & ASJA VALCIC (AU/HR): TIMELESS SUITE
Med den sällsynta kombinationen av dragspel och cello gör dessa virtuoser ett nästan hypnotiskt intryck på lyssnaren med sitt unika samspel och sound. Med influenser från bland annat Stravinsky och argentinsk tango visar denna duo att det går att tänja på begreppet jazz i all oändlighet och utan begränsningar.

Torsdag 28 mars
FRIDA BRAXELL: LIVET & ÅNGESTEN
Låtskrivaren och vissångerskan som utmärker sig med sina personliga, berättande texter, direkt ur livet. Hon skriver alla låtar själv och alla texter är på svenska. På sin nya skiva är hon mer självbiografisk än någonsin och för första gången får de berättande texterna möta poppen – och det är utan tvekan det bästa hon har gjort hittills.

Hjärtligt välkommen!


"Låt dig överraskas!"


Upptäck Victoria-pris:

Ordinarie: 100:-, vid bord (picknick) eller på balkong.

Student/pensionär: 50:-, vid bord (picknick) eller på balkong.

Media

Picknickteater

Vad är picknickteater?
Victoriateatern har en intim och avslappnad atmosfär och vi uppmuntrar vår publik att känna sig som hemma.  Under våra picknickföreställningar är alla gäster välkomna att ta med sig egen mat och dryck. Det spelar ingen roll vad du tar med. Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa - ta med det du är sugen på!

Möllans Ost

Möllans Osts Victoriatallrik
En härlig tallrik där Möllans Ost väljer det bästa för dagen ur sina diskar. Här får du fyra ostar och fyra charkuterier med passande tillbehör, surdegsbröd från Sankt Jakobs stenugnsbageri, kex samt avslutningsvis en chokladbit. Ring Möllans Ost på 040-19 35 45 eller boka via webben, gärna en dag i förväg, så ordnar dem den åt dig!

Presentkort

Vill du ge en present för alla tillfällen och alla smaker? Hos Kulturcentralen som säljer våra biljetter kan du köpa presenkort. Ett presentkort på Kulturcentralen gäller för alla evenemang du hittar här kulturcentralen.nu. Du kan köpa det på valfritt belopp och det gäller ett års tid från köpdatum. Presentkortet skriver du själv ut, då det skickas till dig som pdf med e-post. För ett finare presentkort gå in i butiken på Södra Förstadsgatan 18 bredvid Victoriateatern.