1/11: ULF ”MASKEN” ANDERSSON & THE WILD BUNCHA TRIBUTE TO DELBERT MCCLINTON
ULF ”MASKEN” ANDERSSON

& THE WILD BUNCH”Som tolkare av amerikansk country, rock och blues har Sveriges Delbert McClinton få övermän i landet.” Ulf ”Masken” Andersson, som startade sin karriär som musikant redan på 60-talet i popgruppen Gonks, beskrivs ofta av både recensenter och publik som Sveriges svar på Delbert McClinton.

En musikanternas musikant – så kan man förmodligen enklast beskriva den nu 77-årige Delbert McClinton från Lubbock, Texas. Den här kvällen hyllar Ulf ”Masken” Andersson och hans band ”The Wild Bunch”, bestående utav några av ”Malmös finest” när det gäller roots musik, Delbert genom att plocka ut några av de många guldkorn som hans släppt ifrån sig under sin långa karriär. Det blir låtar som ”When Rita leaves” (lite av balladernas ballad), ”Same kind of crazy”, ”I had a real good time” och ”Sending me angels”.

”Han har varit min stora idol sedan jag, någon gång i mitten på 70-talet, köpte en av hans allra tidigaste plattor ”Victim of life´s Circumstances”. Delbert McClinton har en musikalisk bredd som är i det närmaste oslagbar. Det spelar ingen roll om det handlar om rock’n´roll, country eller blues (eller varför inte jazz) det är alltid lika välsjunget och välspelat. Alltid med samma djupa känsla för både text och musik”, säger Ulf.

Ulf ”Masken” Andersson har hyllats av en enig musikpress, inte enbart för sina skivor utan även hans liveframträdanden har fått recensenterna att jubla. Hans tre senaste album, som alla innehåller två låtar vardera av just Delbert, har samtliga fått 4 av 5 möjliga stjärnor. Den här kvällen på Victoria är den första enskilda hyllning som gjorts av den mångsidige Delbert McClinton och det kommer garanterat bli en kväll väl värd att minnas!

På scen:
Ulf ”Masken” Andersson – gitarr och sång
Berno Paulsson – gitarr
Tomas Pettersson – keyboard och körsång
Jan Erlandsson – tenorsaxofon och körsång
Per Almlund – bas
Fredrik Savbrant – trummor, slagverk och körsång.
Olle "Big O" Westerlund – pedal steel

”Om Richard Lindgren är Malmös Bob Dylan så är Ulf ”Masken” Andersson definitivt Malmös Delbert McClinton. Masken är en fantastisk sångare och uttolkare av andras låtar. De blir verkligen hans egna.” (Urban Henriksson/Rootsy – om tredje solo cd:n ”One hell of a ride!”)

Delbert McClinton: Amerikansk rock, americana, country och blues singer/songwriter, gitarrist, munspelare och pianist född 1940 i Lubbock, Texas. Delbert McClinton har totalt släppt totalt 29 album, det första redan 1972 och det senaste i år. Han mottog en grammis för bästa samtida bluesalbum ”The Cost Of Living” under 2006. Kuriosa: Delbert är den som gav John Lennon ovärderliga tips när det gällde att spela munspel (detta i samband med att Delbert gjorde en turné i England under tidigt 60-tal).

Picknickkonsert
Måndag 30 Oktober &
Onsdag 1 november

Insläpp: 19.00
På scen: 19.30

Pris: 240:- vid bord alt. 200:- på balkong. pens/stud: 200:- vid bord alt. 160:- på balkong.

Nu räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och slipp onödiga utskrifter!

För rullstolsanpassade platser boka era biljetter via Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Media

Picknickteater

Vad är picknickteater?
Victoriateatern har en intim och avslappnad atmosfär och vi uppmuntrar vår publik att känna sig som hemma.  Under våra picknickföreställningar är alla gäster välkomna att ta med sig egen mat och dryck. Det spelar ingen roll vad du tar med. Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa - ta med det du är sugen på!

Möllans Ost

Tapastallrik för 2 från Möllans Ost
Är du sugen på en god ost- och charktallrik, fylld med härliga delikatesser från Italien, Schweiz, Frankrike, Portugal...? Då har Möllans Ost tallriken för dig! Ja, och en person till! Ring Möllans Ost på telefon 040 - 19 35 45, gärna en dag i förväg, så ordnar dom den åt dig!

Presentkort

Vill du ge en present för alla tillfällen och alla smaker? Hos Kulturcentralen som säljer våra biljetter kan du köpa presenkort. Ett presentkort på Kulturcentralen gäller för alla evenemang du hittar här kulturcentralen.nu. Du kan köpa det på valfritt belopp och det gäller ett års tid från köpdatum. Presentkortet skriver du själv ut, då det skickas till dig som pdf med e-post. För ett finare presentkort gå in i butiken på Södra Förstadsgatan 18 bredvid Victoriateatern.