1-2/2: ATTENTAT: SVART FÅR I 40 ÅRATTENTAT
SVART FÅR I 40 ÅR

 

Det är 40 år sedan det klassiska punkbandet från Majorna spelade live första gången – när punken exploderade i Sverige och förändrade musikscenen för alltid. Bandet har lagt av och börjat om några gånger sen dess men har under åren ständigt utmanat sig själva och sin publik med att skruva sitt uttryck och använt nya fräscha angreppssätt för att spegla sin samtid. Det är många år sedan de stod på en scen i Malmö, men nu ger de två konserter där material från hela karriären kommer att spelas, men där fokus ligger främst på äldre låtar.

Konserterna kännetecknas av energi och en unik scennärvaro där publiken står i centrum, samt ett visst mått av humor. Göteborgarna fyller uppenbarligen ett behov med sina vassa texter om vår samtid och med sin enkla, raka och trallvänliga rockmusik som är så ovanlig idag.

Attentat hördes första gången i den svenska punkvågen i slutet på 70-talet som Göteborgs svar på huvudstans KSMB & Ebba Grön, då med oförglömliga hits som ”Ge fan i mej” och ”Operahuset”. Jönsson, Paddan, Crippa, Kruse och Larry har ingenting kvar att bevisa. Men de gör det ändå. Kväll efter kväll. Nya Attentat är här för att stanna.

När Attentat kickstartade på Peaceandlove 2010, anade ingen hur bra allt skulle låta och hur väl mottagna de gamla rockhjältarna skulle bli! Efter en längre tids avhållsamhet från scenen var killarna hungrigare än någonsin och sparkade ivrigt igång sin frenetiska rock-‘n-roll-maskin. Nya albumet ”Fy fan” rusade upp på försäljningslistans 20:e plats och fick två veckor på listan. Bandet fyllde Pustervik vid livepremiären och gjorde sen en bejublad turné i Sverige. Det blev e 100-tal spelningar och Attentat hittade nya fans i alla åldrar.

Med sig har Attentat jubileumsmerchandise till försäljning efter konsert.

Foto: Pontus FagerstedtPICKNICKKONSERT
FREDAG 1 FEBRUARI-LÖRDAG 2 FEBRUARI

Insläpp: 19.00
På scen: 19.30

Pris: 295:- vid bord alt. 255:- på balkong. Stud/pens: 255:- vid bord alt. 215:- på balkong.

Nu räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och slipp onödiga utskrifter!

För rullstolsanpassade platser boka era biljetter via Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Media

Picknickteater

Vad är picknickteater?
Victoriateatern har en intim och avslappnad atmosfär och vi uppmuntrar vår publik att känna sig som hemma.  Under våra picknickföreställningar är alla gäster välkomna att ta med sig egen mat och dryck. Det spelar ingen roll vad du tar med. Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa - ta med det du är sugen på!

Möllans Ost

Tapastallrik för 2 från Möllans Ost
Är du sugen på en god ost- och charktallrik, fylld med härliga delikatesser från Italien, Schweiz, Frankrike, Portugal...? Då har Möllans Ost tallriken för dig! Ja, och en person till! Ring Möllans Ost på telefon 040 - 19 35 45, gärna en dag i förväg, så ordnar dom den åt dig!

Presentkort

Vill du ge en present för alla tillfällen och alla smaker? Hos Kulturcentralen som säljer våra biljetter kan du köpa presenkort. Ett presentkort på Kulturcentralen gäller för alla evenemang du hittar här kulturcentralen.nu. Du kan köpa det på valfritt belopp och det gäller ett års tid från köpdatum. Presentkortet skriver du själv ut, då det skickas till dig som pdf med e-post. För ett finare presentkort gå in i butiken på Södra Förstadsgatan 18 bredvid Victoriateatern.