11/11: AFENGINNPresenteras i samarbete med Mix Musik
AFENGINN


 
Gör dig redo för att svepas med på en kalejdoskopisk resa till en annan tid och plats! När danska Afenginns galna mix av balkanrytmer, nordisk folk och klassisk musik sätter igång är det som att transporteras till en annan värld.

Med hundratals konserter på sitt samvete har de byggt upp en virtuositet och en ekstatisk scennärvaro som få kan slå. Instrumenten talar klarspråk. Intensivt, medryckande och halsbrytande; stundtals mystiskt, stilla och djupt meditativt med ett nästan psykedeliskt samspel och i nästa stund rasande tempo och fartfyllt sväng.

Under ledning av frontmannen Kim Nyberg skapar gruppen vackra och enastående melodier med hjälp av klarinett, violin, mandolin, cello, bas, marimba, piano, trombon och slagverk.
Afenginns senaste album heter ”Opus” och liksom titeln antyder har skivan bl a kallats för ett ”symfoniskt mästerverk” i danska musiktidskriften GAFFA som också gav den 6 av 6 stjärnor. Läs mer…

Bandet har funnits sedan 2002 och mottagit inte mindre än åtta Danish Music Awards, Kunstrådets Ung Elite satsning, Danska musikerförbundets livepris 2015 och många andra hedersutnämningar. Gruppen har uppträtt på TV, i radio, på festivaler, konserter och arenor i hela Europa, USA, Kanada, Malaysia och Australien.

Afenginn är:
Rasmus Krøyer – klarinetter
Niels Skovmand – violin
Kim Rafael Nyberg – mandolin och mandola
Erik Olevik – cello och elbas
Kaare Munkholm – marimba och piano
Gustav Rasmussen – trombon (+fx)
Ulrik Brohuus – trummor och slagverk
Knut Finsrud – trummor och slagverk
Jonas Nakel – ljud och live elektronik
Picknickkonsert
Lördag 11 november

Insläpp: 19.00
På scen: 19.30

Pris: 220:- vid bord alt. 180:- på balkong.  Pens/stud/medlem Mix Musik: 180:- vid bord alt. 140:- på balkong.

Nu räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och slipp onödiga utskrifter!

För rullstolsanpassade platser boka era biljetter via Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Media

Picknickteater

Vad är picknickteater?
Victoriateatern har en intim och avslappnad atmosfär och vi uppmuntrar vår publik att känna sig som hemma.  Under våra picknickföreställningar är alla gäster välkomna att ta med sig egen mat och dryck. Det spelar ingen roll vad du tar med. Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa - ta med det du är sugen på!

Möllans Ost

Tapastallrik för 2 från Möllans Ost
Är du sugen på en god ost- och charktallrik, fylld med härliga delikatesser från Italien, Schweiz, Frankrike, Portugal...? Då har Möllans Ost tallriken för dig! Ja, och en person till! Ring Möllans Ost på telefon 040 - 19 35 45, gärna en dag i förväg, så ordnar dom den åt dig!

Presentkort

Vill du ge en present för alla tillfällen och alla smaker? Hos Kulturcentralen som säljer våra biljetter kan du köpa presenkort. Ett presentkort på Kulturcentralen gäller för alla evenemang du hittar här kulturcentralen.nu. Du kan köpa det på valfritt belopp och det gäller ett års tid från köpdatum. Presentkortet skriver du själv ut, då det skickas till dig som pdf med e-post. För ett finare presentkort gå in i butiken på Södra Förstadsgatan 18 bredvid Victoriateatern.