12/9: LSD – HAWAIILSD: HawaiiJazztrion LSD (Lindborg, Sjöstedt & Daniel) har under flera år rönt stora framgångar runt om i Skandinavien, Europa och Kanada. Denna gång beger de sig ut på vägarna med sitt nya vansinnesprojekt, kallat "Hawaii". Hur skulle det låta om Sonny Rollins trio fick spela Lasse Stefanz repertoar? Som vanligt är LSD på ett brinnande spelhumör med diaboliskt sväng, glöd, glädje och vemod. Tillsammans lyfter musikerna i LSD varandra och bjuder lyssnaren på grymt sampel, musikalitet och rent sväng! Rått men tryggt och igenkännande.

Fredrik Lindborg växte upp till tonerna av de stora jazzmästarna och det är med influenser från dem som han har skapat sitt personliga sound och uttryck med ett rikt och stort ljud. Han bubblar av idéer och nyckfullhet, alltid med stark rytm och sväng.

Martin Sjöstedt är en av de mest eftertraktade basisterna i Europa. Det är lätt att förstå när du hör honom spela. Han är verkligen en unik musiker som har spelat med Joe Lovano, Peter Erskine och Jimmy Cobb, bara för att nämna några.

Daniel Fredriksson har hittat sitt kall. Han är en lysande trummis som svänger hårt och samtidigt erbjuder en oändlig ström av idéer och interaktion.

För Lindborg, Sjöstedt & Daniel känns trion som ett trehövdat djur när de spelar tillsamman. En organism, en enhet och ett djuriskt sväng. Det är som att varje virvelslag, varje knäpp på basen och varje ton på saxen spelas av hela bandet. ”Det är inte jag som spelar sax i LSD utan lika mycket Martin och Daniel”, säger Fredrik Lindborg.

På scen:
Fredrik Lindborg – tenor, barytonsaxofon och basklarinett
Martin Sjöstedt – bas
Daniel Fredriksson – trummor
 
”I Enjoy it” Sonny Rollins
 
+ + + + + DIG
 
”impressive recording”, ”a pleasure from start to finish”. All about jazz, James Pearse

4/5 Downbeat, Michael Jackson
Picknickkonsert
Onsdag 12 september

Insläpp: 19.00
På scen: 19.30

Pris: 200:- vid bord el. 160.- på balkong alt. stud/pens: 160:- vid bord el. 120:- på balkong

Nu räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och slipp onödiga utskrifter!

För rullstolsanpassade platser boka era biljetter via Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Media

Picknickteater

Vad är picknickteater?
Victoriateatern har en intim och avslappnad atmosfär och vi uppmuntrar vår publik att känna sig som hemma.  Under våra picknickföreställningar är alla gäster välkomna att ta med sig egen mat och dryck. Det spelar ingen roll vad du tar med. Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa - ta med det du är sugen på!

Möllans Ost

Tapastallrik för 2 från Möllans Ost
Är du sugen på en god ost- och charktallrik, fylld med härliga delikatesser från Italien, Schweiz, Frankrike, Portugal...? Då har Möllans Ost tallriken för dig! Ja, och en person till! Ring Möllans Ost på telefon 040 - 19 35 45, gärna en dag i förväg, så ordnar dom den åt dig!

Presentkort

Vill du ge en present för alla tillfällen och alla smaker? Hos Kulturcentralen som säljer våra biljetter kan du köpa presenkort. Ett presentkort på Kulturcentralen gäller för alla evenemang du hittar här kulturcentralen.nu. Du kan köpa det på valfritt belopp och det gäller ett års tid från köpdatum. Presentkortet skriver du själv ut, då det skickas till dig som pdf med e-post. För ett finare presentkort gå in i butiken på Södra Förstadsgatan 18 bredvid Victoriateatern.