13/12: ANNA STADLING – AMERICAN TUNES FOR CHRISTMASANNA STADLING
AMERICAN TUNES FOR CHRISTMAS 
På självaste Lucia bjuder Anna Stadling in till en julkonsert med amerikanska tongångar. Det blir klassiska jullåtar, lite mer okända låtskatter och sånger som kanske inte alls hör julen till men som fångar julens viktigaste budskap – gemenskap – men också ensamhet och utsatthet. 2016 släppte Anna julskivan ”American Tunes for Christmas” som spelades flitigt på radio. Den togs självklart ut på turné, och i år är det dags igen.

”Julen har ju blivit närmast en galen högtid. Kommersen, skvalet och det höga tempot är ju egentligen väldigt motsägelsefullt budskapet. För min del vill jag fånga en mer eftertänksam och nära konsert. Där de vackra melodierna och texterna får stå i det centrum de egentligen alltid borde vara. Jag kan själv bli väldigt trött av allt glitter och det ytliga som oftast är det vi ser och hör kring den här tiden. Julmusik i alla möjliga former. Jag vill göra en konsert jag själv längtar efter att höra. Jag vill fånga de vackra melodierna och stämmorna. Att för en stund få stanna till och andas mitt i detta brus.”

Varmt välkomna till en jordnära jul en bra bit från tingeltangel och glitter, till en konsert med vackra melodier och texter. Fulla av värme, närhet och mycket stämsång!

På scen:
Anna Stadling – sång, gitarr, orgel
Pecka Hammarstedt – gitarr, orgel, klav, hattlåda, bjällror, sång
Andreas Nordell – bas, orgel, cittra, mandolin, gitarr, sång
Staffan Johansson – gitarr, mandolin, lapsteel

Anna Stadling är sångerska, låtskrivare och producent med fyra soloalbum i bagaget. ”Det känns” från 1999, ”E4 mot norr” från 2010, ”Stadling/Cash” från 2013, ”Av timmarna som gick utan dig minns jag nästan ingenting” från 2014 samt ”Vägar hem" 2006 och "Hjärtat fullt" 2008 tillsammans med Idde Schultz. Hon var initiativtagare och medproducent för Frälsningsarméns skiva "Det kunde lika gärna varit jag - en salig samling sångerskor" som släpptes 2012 och var Lasse Winnerbäcks kvinnliga sidekick i kompbandet Hovet i närmare 10 år.

Anna är dessutom flitigt anlitad sångerska av bl. a. Staffan Hellstrand, Lisa Nilsson, Annifrid Lyngstad, Olle Ljungström, Stefan Nilsson (kompositören), Helen Sjöholm, Louise Hoffsten, Carl-Johan Vallgren med flera. 2011 tilldelades hon det första Marie Bergman-stipendiet och 2014 var hon förband till det amerikanska bandet ”Dixie Chicks” enda Sverigespelning i Stockholm och medverkade på Allsång på Skansen, Bingolotto och Go’kväll samma år.Picknickkonsert
Onsdag 13 december

Insläpp: 19.00
På scen: 19.30

Pris: 240:- vid bord alt. 200:- på balkong. Pens/stud: 200:- vid bord alt. 160:- balkong.

Nu räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och slipp onödiga utskrifter!

För rullstolsanpassade platser boka era biljetter via Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Media

Picknickteater

Vad är picknickteater?
Victoriateatern har en intim och avslappnad atmosfär och vi uppmuntrar vår publik att känna sig som hemma.  Under våra picknickföreställningar är alla gäster välkomna att ta med sig egen mat och dryck. Det spelar ingen roll vad du tar med. Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa - ta med det du är sugen på!

Möllans Ost

Tapastallrik för 2 från Möllans Ost
Är du sugen på en god ost- och charktallrik, fylld med härliga delikatesser från Italien, Schweiz, Frankrike, Portugal...? Då har Möllans Ost tallriken för dig! Ja, och en person till! Ring Möllans Ost på telefon 040 - 19 35 45, gärna en dag i förväg, så ordnar dom den åt dig!

Presentkort

Vill du ge en present för alla tillfällen och alla smaker? Hos Kulturcentralen som säljer våra biljetter kan du köpa presenkort. Ett presentkort på Kulturcentralen gäller för alla evenemang du hittar här kulturcentralen.nu. Du kan köpa det på valfritt belopp och det gäller ett års tid från köpdatum. Presentkortet skriver du själv ut, då det skickas till dig som pdf med e-post. För ett finare presentkort gå in i butiken på Södra Förstadsgatan 18 bredvid Victoriateatern.