14/3: HELENA JOSEFSSONHELENA JOSEFSSON
Releasekonsert för "Beauty, Love, Anything"

 

Njut av en intim, explosiv, nyfiken och varm konsert som kittlar och väcker ditt inre när sångerskan och låtskrivaren Helena Josefsson släpper nytt album och firar med releasekonsert på Victoria. Det blir ett mycket litet men ljuvligt band i ovanlig sättning med några av stadens finaste musiker. Tillsammans med Helenas röst, blir det en förtrollande hängmatta där vi allesammans får gunga.
 
Albumet "Beauty, Love, Anything" berör erfarenheterna i livet; kärlek, barn, glädje, sorg och tidens tand beskrivs med poetiska texter och bångstyriga arrangemang. Husgudinnorna är Björk och Kate Bush och i likhet med deras musik finns det element av klassisk musik i Helenas låtar. Benjamin Britten och "Peter och vargen" gjorde djupa intryck under hennes unga år, något som den uppmärksamma lyssnaren kan höra.

Albumet skrevs på cykel, på badrumsgolvet och på mormors fina piano. Texterna och musiken är "Helenamusik". Hon är en sån där som måste skapa ett värde omkring sig, vara en sol istället för att vänta på en solig dag. Hitta en sagovärld i den riktiga världen och söka efter glittret i den grå asfalten. Springa i skogen med klackskor. Om inte, blir det ingen Helena kvar. Även hon har sett mörker, och där vill hon aldrig mer bli fången.

"Jag har fått sjunga världen runt på de största och de minsta scenerna. Men oavsett om det är tjugo eller tjugotusen människor i rummet, om jag sjunger min eller andras musik så gör jag ändå samma sak, jag vill ge kärlek och ljus! Jag vill bli till en tom målarduk där lyssnaren målar och upptäcker sina egna känslor.”

Albumet släpps på vinyl i begränsad upplaga. Det är mestadels inspelat i Christoffer Lundquists extraordinära studio Aerosol Grey Machine, tillsammans med musiker och tekniker från Malmö och USA. Kom och få ditt eget exemplar och få det signerat efter konserten.

Helena Josefsson är kanske mest känd för sina duosamarbeten med Per Gessle och som körsångerska i bland annat Roxette, Gyllene Tider och The Ark, men utöver det har hon en gedigen karriär både som soloartist och med bandet Sandy Mouche. Andra skapelser och samarbeten att nämna är: Helena Josefsson & jazztrion Kontur, ”Doldisar Frontar" med Christoffer Lundquist, Arash featuring Helena, samt en fängelseturné på kvinnoavdelningar och hennes medverkan i dokumentären "Jag är min egen Dolly Parton" av Jessica Nettelbladt.

På scen:
Helena Josefsson – sång, piano
Oscar Johansson – keyboards
Magnus Börjeson – bas, elektronik
Bo Håkansson – slagverk
Hanna Ekström – sång

Klicka här för att förbeställa ditt signerade exemplar av albumet på vit, exklusiv vinyl!

Foto: Martin JosefssonPICKNICKKONSERT
Torsdag 14 mars

Insläpp: 19.00
På scen: 19.30

Pris: 280:- vid bord el. 240:- på balkong alt. stud/pens: 240:- vid bord el. 200:- på balkong

Nu räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och slipp onödiga utskrifter!

För rullstolsanpassade platser boka era biljetter via Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Media

Picknickteater

Vad är picknickteater?
Victoriateatern har en intim och avslappnad atmosfär och vi uppmuntrar vår publik att känna sig som hemma.  Under våra picknickföreställningar är alla gäster välkomna att ta med sig egen mat och dryck. Det spelar ingen roll vad du tar med. Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa - ta med det du är sugen på!

Möllans Ost

Möllans Osts Victoriatallrik
En härlig tallrik där Möllans Ost väljer det bästa för dagen ur sina diskar. Här får du fyra ostar och fyra charkuterier med passande tillbehör, surdegsbröd från Sankt Jakobs stenugnsbageri, kex samt avslutningsvis en chokladbit. Ring Möllans Ost på 040-19 35 45 eller boka via webben, gärna en dag i förväg, så ordnar dem den åt dig!

Presentkort

Vill du ge en present för alla tillfällen och alla smaker? Hos Kulturcentralen som säljer våra biljetter kan du köpa presenkort. Ett presentkort på Kulturcentralen gäller för alla evenemang du hittar här kulturcentralen.nu. Du kan köpa det på valfritt belopp och det gäller ett års tid från köpdatum. Presentkortet skriver du själv ut, då det skickas till dig som pdf med e-post. För ett finare presentkort gå in i butiken på Södra Förstadsgatan 18 bredvid Victoriateatern.