14/3: MARIA KALANIEMI & EERO GRUNDSTRÖM "Upptäck Victoria!"Upptäck Victoria!
MARIA KALANIEMI

& EERO GRUNDSTRÖMKlingande finlandssvenska ballader, sånger med havsmotiv, känslofulla tangon, maniska jeppomenuetter, de egna kompositionerna samt lyriska stämningar i eftertänksamhet. Följ med på en magisk musikalisk resa med dragspelskonstnären Maria Kalaniemi och den musikaliska multibegåvningen och tramporganisten Eero Grundström. I deras musik möts det finlandssvenska själslandskapet och den mäktiga Nordkarelska naturen.

Maria Kalaniemi – dragspel och sång – är en konstnär som utvecklat sitt eget, synnerligen personliga uttryck med inspiration från många olika genrer, och blivit en av Finlands mest respekterade musiker. Under tre decennier har Kalaniemi gjort en omfattande karriär i hemlandet samt utomlands och förnyat uppfattningen om dragspelet och den musik man kan skapa med instrumentet.

Eero Grundström – harmonium och munspel – är en mångsidig och begåvad musiker och tonsättare med tramporgel och munspel som huvudinstrument. Grundström uppträder med många olika ensembler, bl.a. den ryktbara munspelskvartetten Sväng.

Maria Kalaniemis och tramporganisten Eero Grundströms skiva Svalan utkom i april 2017. Skivan låg fem månader i sträck bland de tio bästa skivorna på listan World Music Charts Europe. I juli nådde den topplats.

"Musiken känns överlag trygg och bestämd, mycket skickligt framförd men utan överdriven ekvilibristik. --- Jag hör ett album fyllt av intensiv inlevelse och självklart samspel. Njuter i stora drag. Och bälgar i mig alltihop igen innan skivan hinner svalna." Dag Strömberg, Lira

"Vad gäller musiken är kvaliteten hög som alltid, och den röda tråden förbluffande stark trots att låtmaterialet kommer från helt olika hålll. Finlandssvensk sjömansvisa varvas med tango utan problem – samma syntes finns inbyggd i Marias egen bakgrund. Speciellt spännande är kontrasterna på inledande spåret Kom alla mina bröder, där Grundström trampar och hamrar maniskt på tramporgeln, likt en karelsk folkdans, medan Kalaniemis sång tänjs ut i långa, drömska linjer. sångrösten klingar klar med en naturlig frasering och fallenhet för småornament här och där. Jeppomenuetten på skivan får en elektrifierande tolkning!" Tove Djupsjöbacka, HufvudstadsbladetPicknickkonsert
Onsdag 14 mars

Insläpp: 19.00
På scen: 19.30

Pris: 100:- vid bord el. på balkong. Stud/pens: 50:- vid bord el. på balkong

Nu räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och slipp onödiga utskrifter!

För rullstolsanpassade platser boka era biljetter via Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Upptäck Victoria!

Har du eller någon du känner aldrig varit hos oss så tycker vi att det är hög tid! Vid några utvalda tillfällen under året erbjuder vi ett lägre biljettpris för att alla ska få möjlighet att upptäcka Victoriateatern.

Upplev vår intima scen och koncept där du kan, om du vill, avnjuta din egen picknickkorg till tonerna från scenen.

Detta är ett unikt tillfälle för alla att besöka Victoriateatern – utnämnd till Sveriges bästa livescen 2016.

Media

Picknickteater

Vad är picknickteater?
Victoriateatern har en intim och avslappnad atmosfär och vi uppmuntrar vår publik att känna sig som hemma.  Under våra picknickföreställningar är alla gäster välkomna att ta med sig egen mat och dryck. Det spelar ingen roll vad du tar med. Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa - ta med det du är sugen på!

Möllans Ost

Tapastallrik för 2 från Möllans Ost
Är du sugen på en god ost- och charktallrik, fylld med härliga delikatesser från Italien, Schweiz, Frankrike, Portugal...? Då har Möllans Ost tallriken för dig! Ja, och en person till! Ring Möllans Ost på telefon 040 - 19 35 45, gärna en dag i förväg, så ordnar dom den åt dig!

Presentkort

Vill du ge en present för alla tillfällen och alla smaker? Hos Kulturcentralen som säljer våra biljetter kan du köpa presenkort. Ett presentkort på Kulturcentralen gäller för alla evenemang du hittar här kulturcentralen.nu. Du kan köpa det på valfritt belopp och det gäller ett års tid från köpdatum. Presentkortet skriver du själv ut, då det skickas till dig som pdf med e-post. För ett finare presentkort gå in i butiken på Södra Förstadsgatan 18 bredvid Victoriateatern.