15/12: PERSSONS SEXA MED LINA NYBERGJazz i Malmö presenterar
PERSSONS SEXA MED LINA NYBERG 
Perssons Sexa är en kritikerrosad sextett med rötterna i Malmö som samlar några av regionens mest spännande förmågor. Kompositionerna och arrangemangen är Jens Perssons, vilka är melodiskt starka och överraskande stycken där konventionella former och grepp ofta har kastats ut genom fönstret. Musiken ger stort utrymme för individuella uttryck men inramas tydligt av ett mycket eget gruppsound. ”Inga spår av musikalisk fundamentalism och bundenhet” som Bo Bjelvehammar för Tidningen Kulturen uttryckte det.

Konserten gästas av vokalisten Lina Nyberg. Med en respektingivande karriär i ryggen fortsätter Lina att outtröttligt innovera den svenska jazzmusiken. Lina är albumaktuell med den sista delen av trilogin om världen: ”Terrestrial”. De tidigare ”Sirenades” (2014) och ”Aerials” (2016)  släpptes under idel hurrarop och den senare blev även Grammis och Manifestnominerad.

Perssons Sexas senaste album ”Vol II” blev mycket väl bemött i media och förutom musik så innehåller den fysiska CD-releasen illustrationer av multidiagnostiserade bildkonstnären Karl Persson, som är bror till Jens Persson. Dessa bilder kommer att ställas ut i samband med konserten.

Jens Persson – altsax/komposition
Petter Hängsel – trombon
Oscar Johansson – piano
Tobias Ekqvist – gitarr
Johannes Vaht – kontrabas
Kristoffer Rostedt – trummor
Gäst: Lina Nyberg – röst

Sagt om album ”Vol II”:

”Ett av årets mest lyckade svenska jazzalbum” - Alexander Agrell, Sydsvenskan
”Musikalisk skönhet på en nivå som få andra lyckats med under året” - Ola Elleström, HYMN (om spåret ”Europa” från Vol II)Picknickkonsert
Fredag 15 december

Insläpp: 19.00
På scen: 19.30

Pris: 170:- vid bord eller på balkong. Medlem i jazz i Malmö: 120:- vid bord eller på balkong.

Nu räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och slipp onödiga utskrifter!

För rullstolsanpassade platser boka era biljetter via Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Media

Picknickteater

Vad är picknickteater?
Victoriateatern har en intim och avslappnad atmosfär och vi uppmuntrar vår publik att känna sig som hemma.  Under våra picknickföreställningar är alla gäster välkomna att ta med sig egen mat och dryck. Det spelar ingen roll vad du tar med. Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa - ta med det du är sugen på!

Möllans Ost

Tapastallrik för 2 från Möllans Ost
Är du sugen på en god ost- och charktallrik, fylld med härliga delikatesser från Italien, Schweiz, Frankrike, Portugal...? Då har Möllans Ost tallriken för dig! Ja, och en person till! Ring Möllans Ost på telefon 040 - 19 35 45, gärna en dag i förväg, så ordnar dom den åt dig!

Presentkort

Vill du ge en present för alla tillfällen och alla smaker? Hos Kulturcentralen som säljer våra biljetter kan du köpa presenkort. Ett presentkort på Kulturcentralen gäller för alla evenemang du hittar här kulturcentralen.nu. Du kan köpa det på valfritt belopp och det gäller ett års tid från köpdatum. Presentkortet skriver du själv ut, då det skickas till dig som pdf med e-post. För ett finare presentkort gå in i butiken på Södra Förstadsgatan 18 bredvid Victoriateatern.