15/9: VALKYRIEN ALLSTARS (NO)VALKYRIEN ALLSTARS (NO)Det är 15 år sedan de bildades och mer än tio sedan de släppte sitt första album – hardingfeladuon som numera är en kvartett är kanske Norges främsta folkmusikgrupp. Gruppen förnyar norsk folkmusik och rör sig mellan många olika genrer och stilar. Traditionella melodier går genom ambientfolk och ballader till akustisk folkrock med fina sångharmonier – allt med sitt distinkta sound och karakteristiska klang.

Både nationellt och internationellt har de spelat in sig på hitlistor och erövrat både undergroundklubbar och konserthallar. Det som började som en traditionell fela-duo har utvecklats till något som är svårt att beskriva och måste upplevas. Valkyrien Allstars har genom åren tilldelats en mängd priser och utmärkelser, bland annat mottog de Artist of the Year Award 2008 på folkmusikscenen på Folkelarm festival och det allmänna konstnärpriset "Edvard Price" under 2015.

Gruppen släppte sitt femte och senaste album ”Försök säga något till mig nu (Heilo)” under 2016 och nu senast är frontfiguren Tuva Syvertsen aktuell i Hollywoodproduktion "Downsizing" med Matt Damon i huvudrollen, där hon framför en norsk traditionell melodi i filmens sista scen.

På scen:
Erik Sollid – hardingfela, sång, gitarr
Tuva Livsdatter Syvertsen – hardingfela, sång
Martin Viktor Langlie – trummor, sång
Magnus Larsen Jr.– bas, cello

Konserten genomförs med stöd av Nordiska kulturfonden och presenteras i samarbete med Mix Musik.Picknickkonsert
Lördag 15 september

Insläpp: 19.00
På scen: 19.30

Pris: 240:- vid bord el. 200.- på balkong alt. stud/pens/medlem Mix Musik: 200:- vid bord el. 160:- på balkong

Nu räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och slipp onödiga utskrifter!

För rullstolsanpassade platser boka era biljetter via Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Media

Picknickteater

Vad är picknickteater?
Victoriateatern har en intim och avslappnad atmosfär och vi uppmuntrar vår publik att känna sig som hemma.  Under våra picknickföreställningar är alla gäster välkomna att ta med sig egen mat och dryck. Det spelar ingen roll vad du tar med. Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa - ta med det du är sugen på!

Möllans Ost

Tapastallrik för 2 från Möllans Ost
Är du sugen på en god ost- och charktallrik, fylld med härliga delikatesser från Italien, Schweiz, Frankrike, Portugal...? Då har Möllans Ost tallriken för dig! Ja, och en person till! Ring Möllans Ost på telefon 040 - 19 35 45, gärna en dag i förväg, så ordnar dom den åt dig!

Presentkort

Vill du ge en present för alla tillfällen och alla smaker? Hos Kulturcentralen som säljer våra biljetter kan du köpa presenkort. Ett presentkort på Kulturcentralen gäller för alla evenemang du hittar här kulturcentralen.nu. Du kan köpa det på valfritt belopp och det gäller ett års tid från köpdatum. Presentkortet skriver du själv ut, då det skickas till dig som pdf med e-post. För ett finare presentkort gå in i butiken på Södra Förstadsgatan 18 bredvid Victoriateatern.