16/3: WEST OF EDENWEST OF EDEN:
FLAT EARTH SOCIETY

 

Följ med på en resa med akustiskt historieberättande, intim och glad, uppsluppen folkrock, alltid framförd med äkta kärlek och respekt för den keltiska musiken. Den svenska folkmusikgruppen West of Eden bjuder lyssnaren på eget material med avstamp i den engelska och irländska folkmusiken. Denna afton har de med sig sin nya skiva ”Flat Earth Society”, som släpps den 22 februari, 2019.

West of Eden har under 20 år sakta men säkert byggt upp sitt rykte och är numera ett väletablerat internationellt erkänt band som regelbundet turnerar i bl.a. Kina, Tyskland, Storbritannien och Benelux. De har nått internationell uppmärksamhet och framgång med sitt högklassiga låtmaterial och unika sound där traditionella instrument såsom fiol, dragspel och tin whistle samsas med trummor och gitarrer, och överst förgylls av sångerskan Jenny Schaubs kristallklara röst. Gruppen har kallats bland annat för ”The Best of contemporary folk” av Irish Music Magazine och ”one of today’s most innovative folk bands” av Folkworld.

Genom åren har West of Eden samarbetat med medlemmar ur bl.a. The Chieftains, Mark Knopflers band, Alison Krauss & Union Station samt den engelska folksångerskan Kate Rusby. De har spelat för utsålda hus på Göteborgs Konserthus tillsammans med musiker ur Göteborgs Symfoniker och i över tio år varit värdar för de populära Celtic Christmas-turnéerna.

De senaste åren har inneburit hårt arbete för bandet. 2016 släppte man sitt uppmärksammade album ”Look To The West”; en samling nyskrivna sånger som skildrar den stora svenska emigrationen till Amerika i slutet av 1800-talet. Detta följdes upp 2017 med jubileumsboxen ”No Time Like the Past”, en dubbel-CD inkluderande en 48-sidig bok med berättelser och bilder från bandets två första decennier tillsammans.

Nya skivan ”Flat Earth Society” spelades in under en road trip i Skottland och England. Många av den Brittiska folkmusikscenens allra förnämsta musiker och sångare ställde upp när West of Eden kallade. Allt från kyrkor till Whiskydestillerier fick agera inspelningslokaler och resultatet är en varm, melodisk och varierad skiva med många spännande musikaliska möten!

Foto: Martin PermerPICKNICKKONSERT
Lördag 16 mars

Insläpp: 19.00
På scen: 19.30

Pris: 260:- vid bord alt. 220:- på balkong. Stud/pens: 220:- vid bord alt. 180:- på balkong

Nu räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och slipp onödiga utskrifter!

För rullstolsanpassade platser boka era biljetter via Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Media

Picknickteater

Vad är picknickteater?
Victoriateatern har en intim och avslappnad atmosfär och vi uppmuntrar vår publik att känna sig som hemma.  Under våra picknickföreställningar är alla gäster välkomna att ta med sig egen mat och dryck. Det spelar ingen roll vad du tar med. Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa - ta med det du är sugen på!

Möllans Ost

Tapastallrik för 2 från Möllans Ost
Är du sugen på en god ost- och charktallrik, fylld med härliga delikatesser från Italien, Schweiz, Frankrike, Portugal...? Då har Möllans Ost tallriken för dig! Ja, och en person till! Ring Möllans Ost på telefon 040 - 19 35 45, gärna en dag i förväg, så ordnar dom den åt dig!

Presentkort

Vill du ge en present för alla tillfällen och alla smaker? Hos Kulturcentralen som säljer våra biljetter kan du köpa presenkort. Ett presentkort på Kulturcentralen gäller för alla evenemang du hittar här kulturcentralen.nu. Du kan köpa det på valfritt belopp och det gäller ett års tid från köpdatum. Presentkortet skriver du själv ut, då det skickas till dig som pdf med e-post. För ett finare presentkort gå in i butiken på Södra Förstadsgatan 18 bredvid Victoriateatern.