16/5: SIMONE MORENO – MITT SVERIGESIMONE MORENO: MITT SVERIGE

 

Svenska klassiker med brasilianskt sväng! Samba och afrosoul på svenska blir det när den brasilianska sångerskan tolkar sina favoriter ur den svenska sångboken. Vi bjuds på musik av bland annat Taube, Imperiet, Kent, Cornelis, Peps och Bo Kaspers i helt nya versioner som osar av Simones egna brasilianska kryddblandning.

Bördig från Bahia i norra Brasilien är Simones modersmål den vackra portugisiskan, men hon har sedan hon kom till Sverige för 17 år sedan längtat efter att få sjunga mer på svenska. De gånger hon gjort det har hon berört enormt - som i hiten "Vi drar till Malmö", i duetten "För alltid", och när hon sjöng i Berwaldhallen på jubileumskonserten för Taube 100 år.

Simone släpper under våren 2019 albumet "Mitt Sverige". I SVT:s "Folkets musik" gjorde hon hösten 2017 om Christian Walz låt "Wonderchild" till "Underman" och släppte sedan EP:n "På svenska". Under 2018 har uppmärksammade turnéer följt runt i landet.

Stjärna hemma i Brasilien - i Sverige är Simone kanske mest känd för Timbuktu-duetten ”Vem pra Bahia (Vi drar till Malmö)” och sin medverkan i Melodifestivalen med ”Aiayeh”. Hon har sjungit för Paul Simon och Gilberto Gil på Polarpriset, synts i Håkan Hellström-filmen ”Känn ingen sorg” och teve-hyllat Drottning Silvia. Simone bandet Os Lourinhos turnerar flitigt runt i Skandinavien, Europa och världen på klubbar, konserthus och festivaler med sin egna mix av afrobrasiliansk pop, reggae, soul, samba och nordiska influenser. Hon har hyllats för de album hon släppt här: "Samba Makossa", "Planetas", (5/5 i DN, vinnare av Manifestpriset), samt EP:n "På svenska".

På scen:
Simone Moreno – sång
Anders von Hofsten – keyboards, sång
Olle Linder – 8-strängad gitarr, bas, kör
Per Ekdahl – trummor, slagverk, kör
Jerker Eklund – gitarr, cavaquinho
Valter Kinbom – slagverk, kör


"Jag gillar verkligen er version, den får mig att dansa! Kanonbra sång också. Tack för att ni fräschar upp min gamla dänga!" Peps Persson, efter att ha hört "Hyreskasern"

”Solig samba, snurrig reggae, elektroniskt sväng och toppig pop. Allt blandas samman i Simone Morenos svenskbrasilianska värld och skapar en lika självklar som egen stil” TT-Spektra

Foto: Miki Angarius
PICKNICKKONSERT
Torsdag 16 maj

Insläpp: 19.00
På scen: 19.30

Pris: 240:- vid bord alt. 200:- på balkong. Pens/stud: 200:- vid bord alt. 160:- på balkong.

Nu räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och slipp onödiga utskrifter!

För rullstolsanpassade platser boka era biljetter via Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Media

Picknickteater

Vad är picknickteater?
Victoriateatern har en intim och avslappnad atmosfär och vi uppmuntrar vår publik att känna sig som hemma.  Under våra picknickföreställningar är alla gäster välkomna att ta med sig egen mat och dryck. Det spelar ingen roll vad du tar med. Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa - ta med det du är sugen på!

Möllans Ost

Möllans Osts Victoriatallrik
En härlig tallrik där Möllans Ost väljer det bästa för dagen ur sina diskar. Här får du fyra ostar och fyra charkuterier med passande tillbehör, surdegsbröd från Sankt Jakobs stenugnsbageri, kex samt avslutningsvis en chokladbit. Ring Möllans Ost på 040-19 35 45 eller boka via webben, gärna en dag i förväg, så ordnar dem den åt dig!

Presentkort

Vill du ge en present för alla tillfällen och alla smaker? Hos Kulturcentralen som säljer våra biljetter kan du köpa presenkort. Ett presentkort på Kulturcentralen gäller för alla evenemang du hittar här kulturcentralen.nu. Du kan köpa det på valfritt belopp och det gäller ett års tid från köpdatum. Presentkortet skriver du själv ut, då det skickas till dig som pdf med e-post. För ett finare presentkort gå in i butiken på Södra Förstadsgatan 18 bredvid Victoriateatern.