18/9: SATANIQUE SAMBA TRIO: MISANTROPICALIA (BRA)Mix musik presenterar
SATANIQUE SAMBA TRIO (BRA)
MISANTROPICALIA

 

Varken satanistiskt eller samba, och inte heller en trio. Vill du veta hur traditionell brasiliansk musik låter när man tar bort alla regler? Det snabbaste och coolaste sättet att få reda på det är att lyssna till denna avantgarde-grupp. Inte någon brasiliansk traditionell rytm förblir orörd. Med dissonans och provokation attackerar denna kvintett Brasiliens välkända musikaliska arv som samba, bossa nova och lambada. Satanique Samba Trio är det obestridliga beviset på livet efter Tropicália-rörelsen. Detta är estetik à la satanism tropical!

Satanique Samba Trio bildades 2003 som en motkraft till Brasiliens musikaliska arv. Deras nytolkning av de ofta förekommande klichéerna i brasiliansk folkmusik uppfattas av många som en provokation mot det brasilianska musiklandskapet. Kvintettens musik drivs av en enkel men fruktbar estetisk riktning, en dekonstruktion av de mest utnötta uttrycken. I sin rekonstruktion av traditionen, balanserar gruppen vilda experiment och frijazz-improvisationer av freak-barock melodier med rytmiska snedvridningar.

Men samtidigt som de är obevekliga i sin inställning till det kulturella status quo i Brasilien, är deras musik inte bara död och förstörelse. Stunder av äkta melodiös skönhet är begravd djupt i det noggrant konstruerade kaoset. Deras instrumentation är lika varierad som stilarna de införlivar i sin musik.

På scen:
Munha da 7 – elbas
Gustavo “Don Chavez” Elias – akustisk gitarr
Jota Dale – Cavaco
Lucas “Sombrio” Muniz – basklarinett
Lupa Marques – slagverk
PICKNICKkonsert
Onsdag 18 september
Insläpp: 19.00 | På scen: 19.30

Pris: 160 kr vid bord, 120 kr på balkong. Stud/pens: 120 kr vid bord, 80 kr  på balkong.

Klicka på "Köp biljett" för att komma till biljettförsäljningen och se platstillgång. De biljetter som inte sålts på förköp säljs i dörren. Förköpsförsäljningen stänger 2 timmar innan evenemanget börjar.

Det räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och skippa onödiga utskrifter!

För rullstolsanpassade platser boka biljetter via Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

För mer information inför ditt besök hos oss: Läs vår FAQ

Media

Picknickteater

Vad är picknickteater?
Victoriateatern har en intim och avslappnad atmosfär och vi uppmuntrar vår publik att känna sig som hemma.  Under våra picknickföreställningar är alla gäster välkomna att ta med sig egen mat och dryck. Det spelar ingen roll vad du tar med. Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa - ta med det du är sugen på!

Möllans Ost

Möllans Osts Victoriatallrik
En härlig tallrik där Möllans Ost väljer det bästa för dagen ur sina diskar. Här får du fyra ostar och fyra charkuterier med passande tillbehör, surdegsbröd från Sankt Jakobs stenugnsbageri, kex samt avslutningsvis en chokladbit. Ring Möllans Ost på 040-19 35 45 eller boka via webben, gärna en dag i förväg, så ordnar dem den åt dig!

Presentkort

Vill du ge en present för alla tillfällen och alla smaker? Hos Kulturcentralen som säljer våra biljetter kan du köpa presenkort. Ett presentkort på Kulturcentralen gäller för alla evenemang du hittar här kulturcentralen.nu. Du kan köpa det på valfritt belopp och det gäller ett års tid från köpdatum. Presentkortet skriver du själv ut, då det skickas till dig som pdf med e-post. För ett finare presentkort gå in i butiken på Södra Förstadsgatan 18 bredvid Victoriateatern.