19/1: MALENA ARDEVALLMALENA ARDEVALL

 

Sångerskan och låtskrivaren Malena Ardevall är förmodligen en av Malmös bäst bevarade hemligheter. Med en unik cocktail av jazz, folkmusik, reggae och visa bjuder hon tillsammans med gästande musiker på vardagsreflektioner om livets strapatser i form av skånsk poem och inslag av dans. Med sin genuina närvaro och lekfulla röst trollbinder hon publiken och släpper kvällen till ära sin efterlängtade debut-EP.
 
Kvällens konsert bjuder på en spännande blandning av toner, rörelse och poesi med inslag av bildprojektioner och stämningsfulla ljudlandskap. Temat spinner kring sinnenas betydelse och sökandet efter de vattenhål som håller oss flytande i en allt mer prestationsinriktad och ytlig värld. Ett kärleksfullt formulerat ifrågasättande av samhällets snäva normer och tabu kring psykisk hälsa utlovas. Varmt välkomna till en trygg oas där du har möjlighet att utforska och bli påmind om dina egna vattenhål. På scen tar en akustisk sammansättning plats i form av sång, gitarr, kontrabas, piano, slagverk, stråk och blås.
 
Malena Ardevall växte upp i en musiksprudlande familj i Malmö där alla genrer fick ta plats. Hon började tidigt hitta på egna melodier och texter med hjälp av det gamla pianot i vardagsrummet. Det jazzsound som är ett tydligt karaktärsdrag i Malenas musik började dock ta form 2004, i samband med en nyinköpt nylånsträngad gitarr. Efter singer-songwriterutbildningen på Kulturama i Stockholm fortsatte kliven ut i världen med solokonserter i London, Berlin och Köpenhamn. Väl hemma i Malmö följde diverse festivalspelningar i Skåne och 2012 släpptes musikvideon ”Emellan Verklighet” med dåvarande bandet Salabim.
 
2015 följde ett år på Musikhögskolans singer-songwriterutbildning i Malmö och ikväll släpper hon äntligen sin debut-EP, i intim och avskalad tappning, som säljs för 50kr. Titel-spåret ”Ömsa Skinn” speglar reflektioner kring livets skiftningar och tröskeln mellan längtan och rädsla, drömmar och acceptans. Ett tema som genomsyrar Malenas musik i mångfasetterad mundering.
 
Foto: Louise LebmarkPICKNICKKONSERT
Lördag 19 januari

Insläpp: 19.00
På scen: 19.30

Pris: 100:- vid bord el. på balkong.

Nu räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och slipp onödiga utskrifter!

För rullstolsanpassade platser boka era biljetter via Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Media

Picknickteater

Vad är picknickteater?
Victoriateatern har en intim och avslappnad atmosfär och vi uppmuntrar vår publik att känna sig som hemma.  Under våra picknickföreställningar är alla gäster välkomna att ta med sig egen mat och dryck. Det spelar ingen roll vad du tar med. Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa - ta med det du är sugen på!

Möllans Ost

Tapastallrik för 2 från Möllans Ost
Är du sugen på en god ost- och charktallrik, fylld med härliga delikatesser från Italien, Schweiz, Frankrike, Portugal...? Då har Möllans Ost tallriken för dig! Ja, och en person till! Ring Möllans Ost på telefon 040 - 19 35 45, gärna en dag i förväg, så ordnar dom den åt dig!

Presentkort

Vill du ge en present för alla tillfällen och alla smaker? Hos Kulturcentralen som säljer våra biljetter kan du köpa presenkort. Ett presentkort på Kulturcentralen gäller för alla evenemang du hittar här kulturcentralen.nu. Du kan köpa det på valfritt belopp och det gäller ett års tid från köpdatum. Presentkortet skriver du själv ut, då det skickas till dig som pdf med e-post. För ett finare presentkort gå in i butiken på Södra Förstadsgatan 18 bredvid Victoriateatern.