2/11: LE VENT DU NORD (CAN)LE VENT DU NORD (CAN)

 

Något av det bästa i musikväg som blomstrat i den fransktalande provinsen Québec i Kanada. Med medryckande, passionerade versioner av traditionell musik och nyskrivna kompositioner, sång och dans har bandet gjort succé världen över. Det är virvlande reels och jigs men också stämningsfulla sånger och ballader – och minst lika mycket steppdans. Det är keltiskt men på franska och med en oemotståndlig krydda. I höst är de äntligen tillbaka i Skandinavien på turné med ett helt nytt album i bagaget!

Sedan bandet bildades 2002 har de förenat känsla för tradition med nyskapande musik och de är ambassadörer för den progressiva folkmusiken med rötter från Qubéc ut i världen. Deras musik är som en röjjg folkmusikalisk lördagsfest någonstans i Qubécregionen kombinerat med en kosmopolitisk ton som vävs in i deras medryckande musik. Under sina drygt 1800 konserter hittills har de hyllats av både publik och recensenter över hela fem kontinenter. De spelar med en rik och varierad sättning, vackra arrangemang och fantastisk sång.

Genom åren har gruppen mottagit ett antal priser. Bl a Grand Prix du Disque Charles Cros, två Junos (kanadensisk grammis), Canadian Folk Music Award och 'Artist of the Year'  vid The North American Folk Alliance Annual Gala. Gruppen framträder ofta i kanadensisk, amerikansk, fransk, engelsk radio och tv och har deltagit i en mängd musikaliska samarbeten med bl a med Harry Manx,  svenska gruppen Väsen, The Chieftains, legenden Yann-Fañch Kemener från Bretagne, historieberättaren och roots-legenden Michel Faubert, det skotska bandet Breabach och ensemblen Constantinople m fl. 

"Their performance was spectacular - definitely a highligh of the season" Community programs, Carnegie Hall, NYC

"Exceptionally skilled, exceptionally experienced, exceptionally entertaining" Glen Herbet, SING OUT
PICKNICKKONSERT
Fredag 2 november

Insläpp: 19.00
På scen: 19.30

Pris: 260:- vid bord el. 220.- på balkong alt. stud/pens: 220:- vid bord el. 180:- på balkong

Nu räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och slipp onödiga utskrifter!

För rullstolsanpassade platser boka era biljetter via Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Media

Picknickteater

Vad är picknickteater?
Victoriateatern har en intim och avslappnad atmosfär och vi uppmuntrar vår publik att känna sig som hemma.  Under våra picknickföreställningar är alla gäster välkomna att ta med sig egen mat och dryck. Det spelar ingen roll vad du tar med. Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa - ta med det du är sugen på!

Möllans Ost

Tapastallrik för 2 från Möllans Ost
Är du sugen på en god ost- och charktallrik, fylld med härliga delikatesser från Italien, Schweiz, Frankrike, Portugal...? Då har Möllans Ost tallriken för dig! Ja, och en person till! Ring Möllans Ost på telefon 040 - 19 35 45, gärna en dag i förväg, så ordnar dom den åt dig!

Presentkort

Vill du ge en present för alla tillfällen och alla smaker? Hos Kulturcentralen som säljer våra biljetter kan du köpa presenkort. Ett presentkort på Kulturcentralen gäller för alla evenemang du hittar här kulturcentralen.nu. Du kan köpa det på valfritt belopp och det gäller ett års tid från köpdatum. Presentkortet skriver du själv ut, då det skickas till dig som pdf med e-post. För ett finare presentkort gå in i butiken på Södra Förstadsgatan 18 bredvid Victoriateatern.