20/3: LÅNGBACKA/BÅDAGÅRDLÅNGBACKA/BÅDAGÅRD

 

Detta är artistduon och produktionskollektivet som kanske är årets mest angelägna. Singer-songwriterpop med en stor portion folk och inslag av electro och jazz, med samhällskritiska budskap. Föreställ dig att Regina Spektor flyttat till de nordiska fjällandskapen och lärt sig spela fiol. Det är nära och suggestivt men samtidigt bombastiskt och storslaget. Om du gillar Ane Brun, First Aid Kit eller Susanne Sundfør så kommer du garanterat gilla detta.

Maja Långbacka och Matilda Bådagård är två kvinnor som i systerskap och ”do-it-yourself”-anda står på barrikaderna för en ny era med egna kompositioner och egna produktioner. De är en kraftkälla som skapar musik över gränser med poetiska texter med tydligt budskap och tongångar som andas Nordic Noir med två röster i fokus. Soundet är unikt och live fyller de ut scenen och ljudbilden med, utöver fiol, sina röster och piano, elektroniska pedaler och loopar.

Maja Långbacka och Matilda Bådagård är inga veteraner i sammanhanget både som låtskrivare och musiker. De är båda professionellt skolade och har bland annat framträtt på Polar Prize och Nobelfesten och komponerat musik till film och scenkonst som Cirkus Cirkör.

Foto: Johannes Ferm Winkler
PICKNICKKONSERT
Onsdag 20 mars

Insläpp: 19.00
På scen: 19.30

Pris: 160:- vid bord alt. 120:- på balkong. Stud/pens: 120:- vid bord alt. 80:- på balkong.

Nu räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och slipp onödiga utskrifter!

För rullstolsanpassade platser boka era biljetter via Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Media

Picknickteater

Vad är picknickteater?
Victoriateatern har en intim och avslappnad atmosfär och vi uppmuntrar vår publik att känna sig som hemma.  Under våra picknickföreställningar är alla gäster välkomna att ta med sig egen mat och dryck. Det spelar ingen roll vad du tar med. Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa - ta med det du är sugen på!

Möllans Ost

Tapastallrik för 2 från Möllans Ost
Är du sugen på en god ost- och charktallrik, fylld med härliga delikatesser från Italien, Schweiz, Frankrike, Portugal...? Då har Möllans Ost tallriken för dig! Ja, och en person till! Ring Möllans Ost på telefon 040 - 19 35 45, gärna en dag i förväg, så ordnar dom den åt dig!

Presentkort

Vill du ge en present för alla tillfällen och alla smaker? Hos Kulturcentralen som säljer våra biljetter kan du köpa presenkort. Ett presentkort på Kulturcentralen gäller för alla evenemang du hittar här kulturcentralen.nu. Du kan köpa det på valfritt belopp och det gäller ett års tid från köpdatum. Presentkortet skriver du själv ut, då det skickas till dig som pdf med e-post. För ett finare presentkort gå in i butiken på Södra Förstadsgatan 18 bredvid Victoriateatern.