20/9: PER TENGSTRAND – KONVERSATIONER VID KLAVIATUREN "Chopin, pianots poet"Konversationer vid klaviaturen
PER TENGSTRANDVärldspianisten Per Tengstrand är en av Sveriges mest framstående artister på de internationella konsertscenerna och en kär gäst på Victoriateatern, som enligt egen utsago är en av hans favoritscener. I höst kommer Per till Victoria under två kvällar som han kallar "Konversationer vid klaviaturen". Per varvar sitt pianospel med att berätta om kompositören och musiken på sitt eget avspända sätt. Utekväll, nya kunskaper och konsert på en och samma kväll!

Onsdag 20 september
Chopin, pianots poet 

Frédéric Chopins musik är både djup och direkt på en och samma gång. Vi hör berättelsen om hans liv och Per Tengstrand spelar Nocturner, Valser och andra älskade verk för piano.

Onsdag 25 oktober
Den kärleksfulle Beethoven

För många är Beethoven den dramatiska kompositören med ett hetsigt temperament. Men i sin musik fick han också uttrycka sin kärleksfulla sida, i fantastisk musik. I Für Elise såklart, men också i andra sonater för piano, som till exempel "Till Therese-sonaten". Per spelar dessa stycken och talar om Beethoven och kvinnorna.

Per Tengstrand är känd världspianist som vid tolv års ålder debuterade med Helsingborgs Symfoniorkester.  Han föddes 1968 i Växjö och har studerat för bland annat Hans Pålsson, Dominique Merlet och Romuald Sztern. Under åren har han spelat in skivor med verk av Brahms, Chopin och Beethoven. Han är också huvudpersonen i Magnus Gertten och Stefan Bergs dokumentärfilm Solisten.

Per har fått mycket beröm för sin teknik och säkerhet vilket även har visats i de utmärkelser som han har fått. Han har bland annat vunnit Cleveland International Piano Competition, fått den svenska kungliga medaljen Litteris et Artibu som den yngsta någonsin och när han tilldelades första pris för sina slutexamina vid konservatoriet i Paris bröt publiken det 200 år gamla applådförbjudet.

Idag bor Per i USA med sin fru där han har gör stor succé, både på konserter och skivor. Han arbetar regelbundet med de stora orkestrarna i Skandinavien och är konstnärlig ledare för Helsingborg Pianofestival och New Nordic Music Festival i New York.


Picknickkonsert
ONSDAG 20 september
& ONSDAG 25 OKTOBER

Insläpp: 19.00
På scen: 19.30

Pris: 220:- vid bord alt. 180:- på balkong.
 Pens/stud: 180:- vid bord alt. 140:- på balkong.

Nu räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och slipp onödiga utskrifter!

För rullstolsanpassade platser boka era biljetter via Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Media

Picknickteater

Vad är picknickteater?
Victoriateatern har en intim och avslappnad atmosfär och vi uppmuntrar vår publik att känna sig som hemma.  Under våra picknickföreställningar är alla gäster välkomna att ta med sig egen mat och dryck. Det spelar ingen roll vad du tar med. Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa - ta med det du är sugen på!

Möllans Ost

Tapastallrik för 2 från Möllans Ost
Är du sugen på en god ost- och charktallrik, fylld med härliga delikatesser från Italien, Schweiz, Frankrike, Portugal...? Då har Möllans Ost tallriken för dig! Ja, och en person till! Ring Möllans Ost på telefon 040 - 19 35 45, gärna en dag i förväg, så ordnar dom den åt dig!

Presentkort

Vill du ge en present för alla tillfällen och alla smaker? Hos Kulturcentralen som säljer våra biljetter kan du köpa presenkort. Ett presentkort på Kulturcentralen gäller för alla evenemang du hittar här kulturcentralen.nu. Du kan köpa det på valfritt belopp och det gäller ett års tid från köpdatum. Presentkortet skriver du själv ut, då det skickas till dig som pdf med e-post. För ett finare presentkort gå in i butiken på Södra Förstadsgatan 18 bredvid Victoriateatern.