23/2: IDA BANG & THE BLUE TEARSIDA BANG & THE BLUE TEARS

 

Kritikerrosade och prisbelönta Ida Bang & The Blue Tears blåser som en frisk fläkt över den svenska retro-/americanascenen med skickliga musiker, stil och med stor respekt för bluesens rötter. De har sedan de gjorde sin första spelning 2013 turnerat flitigt och blivit ett eftertraktat band på livescenerna runt om i Europa.

Den 27-åriga sångerskan Ida Bang sjunger med stor inlevelse, intensitet och kraft. Hon har gjort mycket för den nya, moderna bluesen i Sverige, bland annat genom att starta hyllningsbandet till kvinnliga bluesmusiker ”Ladies Got The Blues”, som tagit Sverige med storm, och hon har även varit klubbarrangör för Big Mama Blues Club på Fasching i Stockholm.

I bandet ingår fyra talangfulla och erfarna instrumentalister: John Bernström och Leo Henriksson på gitarr, Patrik Engström på bas och Leo Sund på trummor. De har alla betydelsefulla roller i bandet med sina olika stilar och enorma spelskicklighet, vilket, enligt recensenterna - bildar ett nytt och eget sound. Låtmaterialet och soundet inspireras av musiker och grupper som som till exempel Bonnie Raitt, The Black Keys och Alabama Shakes.

Gruppen har mottagit flera fantastiska recensioner i bl a Dagens Nyheter, Sydsvenskan, Barometern och Jefferson Blues Magazine där de återkommande beskrivs som ett välbehövligt nytt, skickligt och nytänkande retro-/americana-band. Våren 2016 representerade de Sverige i European Blues Challenge i Italien, efter att ha vunnit den svenska uttagningstävlingen. Bandet gjorde stor succé och blev en ”snackis” i Italien, vilket banade väg för mer turnerande utanför Sveriges gränser. De blev kallade publikfavoriter under Europas största bluesfestival Notodden Blues Fest 2017 i Norge. Bandet släppte under 2016 även sitt första fullängdsalbum, Possibilities, som mottog fina recensioner.

”Bandet är tajt och har två riktigt slipade unga gitarrister, Leo Henriksson och John Bernström, som både är fingerfärdiga och vet vad ”less is more” betyder. De många hörvärda solona byggdes upp med känsla för dramatik, full gas och avspänning. Ida Bang själv sjunger med en sorts cool intensitet, som det finns kraft och auktoritet bakom. Det är en rökig röst som utan vidare matchar det framrullande bandet.” Alexander Agrell, Sydsvenskan

På scen
Ida Bang - sång
John Bernström - gitarr
Leo Henriksson - gitarr
Patrik Engström - bas
Leo Sund - trummor

Foto: Kitty Lingmerth
PICKNICKKONSERT
Lördag 23 februari

Insläpp: 19.00
På scen: 19.30

Pris: 260:- vid bord alt. 220:- på balkong. Stud/pens: 220:- vid bord alt. 180:- på balkong.

Nu räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och slipp onödiga utskrifter!

För rullstolsanpassade platser boka era biljetter via Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Media

Picknickteater

Vad är picknickteater?
Victoriateatern har en intim och avslappnad atmosfär och vi uppmuntrar vår publik att känna sig som hemma.  Under våra picknickföreställningar är alla gäster välkomna att ta med sig egen mat och dryck. Det spelar ingen roll vad du tar med. Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa - ta med det du är sugen på!

Möllans Ost

Tapastallrik för 2 från Möllans Ost
Är du sugen på en god ost- och charktallrik, fylld med härliga delikatesser från Italien, Schweiz, Frankrike, Portugal...? Då har Möllans Ost tallriken för dig! Ja, och en person till! Ring Möllans Ost på telefon 040 - 19 35 45, gärna en dag i förväg, så ordnar dom den åt dig!

Presentkort

Vill du ge en present för alla tillfällen och alla smaker? Hos Kulturcentralen som säljer våra biljetter kan du köpa presenkort. Ett presentkort på Kulturcentralen gäller för alla evenemang du hittar här kulturcentralen.nu. Du kan köpa det på valfritt belopp och det gäller ett års tid från köpdatum. Presentkortet skriver du själv ut, då det skickas till dig som pdf med e-post. För ett finare presentkort gå in i butiken på Södra Förstadsgatan 18 bredvid Victoriateatern.