26/10: MANIFEST ON TOURMANIFEST ON TOUR
Manifest on Tour är en turnérande workshop där lokala band och artister runt om i landet möter en expertpanel från musikbranschen för att få konkreta råd om hur de ska göra för att ta sig vidare i karriären. Det kan gälla allt från musikproduktion och karriärstrategier, till marknadsföring och upphovsrättsfrågor.

Varje workshop är utformad som en masterclass och utgår ifrån de medverkande banden och artisternas egen verklighet. Syftet med Manifest on Tour är att erbjuda musiker, artister, upphovspersoner och musikutgivare en möjlighet att få större branschkunskap och att knyta nya kontakter inom musikbranschen och musiklivet. Instagram

Live på scen (Kl. 21-23)

Canary Island
Canary Island släpper singlar inom kort och albumet kommer i början på nästa år.
Facebook | Instagram | Spotify

Echo Ladies
Genom stora ljudväggar och en grund i 80-talets shoegaze skapar Echo Ladies sin egen version av drömpop. Med effektdränkta gitarrer, trummaskiner och kraftiga synthslingor förmedlar de en längtan framåt såväl som bakåt. Liknelserna har dragits mot Jesus & Mary Chain, Cocteu Twins och Ride.
“Drags you into its shogaze dreamworld” – Nothing But Hope And Passion
“Ett måste för dig som gillar drömmig electropop med lo-fi-känsla.” – Hymn
Facebook | Twitter | Spotify

Loljud
Loljud, likt lodjuret, vandrar ensam i ständig rörelse. På vägen samlar hon ljud och oljud, som tillsammans med samplade trummor, syntar, astral sång och magnetiska texter skapar experimentell elektronisk pop som flimrar genom täta viskande skogar, snötäckta fantasiöknar och gnistrande magiska rymder. Loljud aka Lotta Fahlén har sina rötter i dans och performance vilket speglas i hennes musik. Vi hör pianoklanger som mynnar ut i det digitala, det elektroniska, men som sällskap in där, in i beatsen som håller hjärtat vid liv, har hon det organiska, kroppsliga. Galopperande hästar, porlande vatten, torg-sorl, skrapande stenar och frodiga gröna blad som växer ur högtalarna och letar sig in i dina öron. I hennes visuals finns den bevingade varelsen Loljud som utför symboliska performance-liknande handlingar i en välklippt och färgstark berättelse. Loljuds musik har liknats vid The Knife, Björk och Sia och hon har spelat på flertalet platser i Sverige och Europa. Hon har varit förband till bland annat Titiyo, U.S Girls och Jenny Hval samt spelat på festivaler som Nation of Gondwana och Fusion i Tyskland.
Hemsida | Spotify

Monte Nour
Ironiskt nog hoppade Monte Nour av Sveriges mest prestigefyllda musikhögskola för att fokusera på sin låtskrivning. Fyra månader senare gjorde han sin första musikutgivning där han hyllade klassiska mästare av låtskrivarhantverket som Paul McCartney, Joni Michell, Ron Sexsmith, Nick Drake och Broder Daniel. 2016 släpptes debut-Epn "Into The Light" - en dramatisk indiepoppresa med barockinfluenser, inspelad i mitten av Värmland nära den norska gränsen. Uppföljaren "Hiding In The Heart" kom ut under våren 2017 och presenterar en mörkare och mer mystisk sida av Monte Nours låtskrivning. Inspelad på 4-spåriga kassettband och innehållande melodiska instrumentalstycken med akustisk gitarr i stil med Roy Harper och andra samtidiga gitarrhjältar som Ryley Walker och William Tyler. Sedan 2016 har han turnerat med ett band som stöttar honom på scenen.
Hemsida | Songkick | Spotify

Tilde Hjelm
Tilde Hjelm har spelat i många olika projekt och nu går hon ut med ett i sitt eget namn. Hennes texter beskriver allt ifrån längtan, vemod och kärlek till att vända ryggen och gå vidare. Låtarna ger en känsla av tidlöshet och de demo-liknande inspelningarna bibehåller en skörhet. Hennes influenser är bland andra Fleet Foxes med deras stämningsfulla nyanser och Mazzy Star med sin episka orginalitet. Tilde har nyligen spelat in sin musik i Nacksving studios och det utlovas både romantiskt blås, tuffande tågbeats och western-sound. Hon har 4 bandmedlemmar och spelar i både full sättning och helt avskalat.  I höst släpper Tilde Hjelm singel & EP
Hemsida | Soundcloud

- - - - -

Panelsamtal (Kl. 18-21)
Moderator: Suvi Richter.

Deltagare:
Angelica Hellström är medlem i den feministiska DJ-duon Trillpussies. Trillpussies lyfter fram de bästa kvinnliga och queera artisterna inom hiphop och RnB och de har spelat på klubbar och festivaler runt om i Sverige.
Facebook

Bo Ahlbertz har varit aktiv i musikbranschen sedan 70-talet som musiker, låtskrivare, bokare, med eget musikbolag och mycket annat. Han jobbar även med arbetsmiljö- försäkringsfrågor på Musikerförbundet. Projekt och samarbeten: Patrask, Lazy Afternoon, Wille Crafoord, Dennis Bovell med flera.
www.musikerforbundet.se | www.lazyafternoonmusic.com

Cecilia Nordlund är artist, låtskrivare, producent och skrivpedagog. Hon har varit aktiv i Popkollo sedan 2004. Skriver film och teatermusik och aktuell med soloprojektet Cecilia Nordlund & Fullmånen Från Helvetet
www.cecilianordlund.com

Joppe Pihlgren är verksamhetsledare för Svensk Live och har pop i blodet. Han är sedan starten med i popgruppen Docent Död/Docenterna som gjort fler än 1000 spelningar och som gett ut 12 album. Det 13e kommer under våren 2018 och följs av en turné sommaren 2018.
www.svensklive.se

Manifest on Tour arrangeras av Sensus Studieförbund, Svenska Oberoende Musikproducenter i samarbete med Musikerförbundet, Svensk Live och SKAP.

WORKSHOP
TORSDAG 26 oktober

INSLÄPP: 17:30
Panelsamtal: 18:00 – 21:00
LIVE: 21:00 – 23:00


FRI ENTRÉ
Nu räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och slipp onödiga utskrifter!

För rullstolsanpassade platser boka era biljetter via Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Media

Picknickteater

Vad är picknickteater?
Victoriateatern har en intim och avslappnad atmosfär och vi uppmuntrar vår publik att känna sig som hemma.  Under våra picknickföreställningar är alla gäster välkomna att ta med sig egen mat och dryck. Det spelar ingen roll vad du tar med. Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa - ta med det du är sugen på!

Möllans Ost

Tapastallrik för 2 från Möllans Ost
Är du sugen på en god ost- och charktallrik, fylld med härliga delikatesser från Italien, Schweiz, Frankrike, Portugal...? Då har Möllans Ost tallriken för dig! Ja, och en person till! Ring Möllans Ost på telefon 040 - 19 35 45, gärna en dag i förväg, så ordnar dom den åt dig!

Presentkort

Vill du ge en present för alla tillfällen och alla smaker? Hos Kulturcentralen som säljer våra biljetter kan du köpa presenkort. Ett presentkort på Kulturcentralen gäller för alla evenemang du hittar här kulturcentralen.nu. Du kan köpa det på valfritt belopp och det gäller ett års tid från köpdatum. Presentkortet skriver du själv ut, då det skickas till dig som pdf med e-post. För ett finare presentkort gå in i butiken på Södra Förstadsgatan 18 bredvid Victoriateatern.