26/10: NELLIE TIGER TRAVIS (US) & TOP DOGSNELLIE TIGER TRAVIS (US)
& TOP DOGS

 

Med sin eldiga, kraftfulla sång och oemotståndliga scenkarisma har den här blues- och southern soul-sångerskan från Mississippi fyllt festivaler och klubbar runt om i världen. Hon har sina rötter i gospelmusiken och hämtar sin inspiration från artister som Big Mama Thornton, KoKo Taylor and Etta James.

Nellie växte upp under 60-talet i Mound Bayou, Mississippi i en familj där kyrkan och gospelmusiken var en naturlig del av vardagen. Hon uppfostrades främst av sin mormor som också var präst och sjöng i kyrkan. Flera av hennes familjemedlemmar var sångare och musiker och hon började sjunga i kyrkan redan som femåring. Efter att ha siktat mot en karriär som skådespelerska, vann slutligen hennes kärlek till musiken och hon gjorde sig ett namn på Chicago-bluesscenen där hon delat scener med några av de största (inklusive Buddy Guy, Bobby Rush, Otis Clay och Little Milton.

Sedan Nellie släppte sitt debutalbum 2000 har hon frontat några av de tajtaste Chicago-bluesbanden i världen, fyllt klubbar och headlinat festivaler runt om i världen. Från Japan, Grekland, Italien, Tyskland, Brasilien och hela vägen tillbaka till sin hemstad i Mississippi, knockar Nellie ut publiken med sina framträdanden. Hon vunnit flera utmärkelser för både hennes framträdanden och hennes egenskrivna musik, bland annat utnämndes hon till "Entertainer of the Year" i en läsarundersökning i Chicago Weekly Newspaper New City.

På scen:
Nellie Tiger Travis – sång
Sverker Blomberg – gitarr
Erik Möbeln Pettersson – Hammond-orgel
Anders Molle Mohlin – bas
Jonathan Westling – trummor

Foto: Dean Moten
PICKNICKKONSERT
Fredag 26 OKTOBER

Insläpp: 19.00
På scen: 19.30

Pris: 300:- vid bord el. 260.- på balkong alt. stud/pens: 260:- vid bord el. 220:- på balkong

Nu räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och slipp onödiga utskrifter!

För rullstolsanpassade platser boka era biljetter via Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Media

Picknickteater

Vad är picknickteater?
Victoriateatern har en intim och avslappnad atmosfär och vi uppmuntrar vår publik att känna sig som hemma.  Under våra picknickföreställningar är alla gäster välkomna att ta med sig egen mat och dryck. Det spelar ingen roll vad du tar med. Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa - ta med det du är sugen på!

Möllans Ost

Tapastallrik för 2 från Möllans Ost
Är du sugen på en god ost- och charktallrik, fylld med härliga delikatesser från Italien, Schweiz, Frankrike, Portugal...? Då har Möllans Ost tallriken för dig! Ja, och en person till! Ring Möllans Ost på telefon 040 - 19 35 45, gärna en dag i förväg, så ordnar dom den åt dig!

Presentkort

Vill du ge en present för alla tillfällen och alla smaker? Hos Kulturcentralen som säljer våra biljetter kan du köpa presenkort. Ett presentkort på Kulturcentralen gäller för alla evenemang du hittar här kulturcentralen.nu. Du kan köpa det på valfritt belopp och det gäller ett års tid från köpdatum. Presentkortet skriver du själv ut, då det skickas till dig som pdf med e-post. För ett finare presentkort gå in i butiken på Södra Förstadsgatan 18 bredvid Victoriateatern.