26/4: SNORRE KIRK: DRUMMER & COMPOSER (NO) "Upptäck Victoria!"Upptäck Victoria!
SNORRE KIRK (NO)
DRUMMER & COMPOSERKöpenhamnsbaserade norrmannen Snorre Kirk är inte bara en välmeriterad trumslagare utan även kompositör. Hans otroligt samspelta ensemble bjuder på swing jazz och kollektiv New Orleans-improvisation med en kolossal finess. Han har under de senaste åren gjort sig ett namn på den internationella jazzscenen som medmusiker till några av Skandinaviens främsta jazzartister och internationella storheter som Diane Schuur, Stephen Riley och Eric Reed.

Kirks kompositioner fångar essensen i 30- och 40-talets sound och tar med oss på en tidsresa som landar på en av Harlems rökiga Speak Easy klubbar. Briljanta arrangemang och en häpnadsväckande kreativ färdighet i Duke Ellingtons anda, då och då kryddad med lite Charles Mingus, med stämmor som har både stuns och sväng av ett slag som man sällan stöter på i nutida jazz, enligt tidningen Liras recension av senaste plattan "Drummer & Composer" som släpptes våren 2017, som med musik skräddarsydd för septett utgör Kirks mest ambitiösa projekt hittills.

Med kritikerrosade debutalbumet Blues Modernism från 2012 som fick Jazz Special-priset för årets releasealbum samt nominerades till två danska Jazz Awards tog Snorre Kirk klivet från sidomusiker till kompositör och bandledare. Uppföljaren Europa banade 2015 väg för Kirks internationella genombrott med konserter på några av världens främsta jazzfestivaler.

"An 'Ellington great-grandson'....refined, elegant and mightily swinging." JazzThing

Jan Harbeck – tenorsaxofon
Klas Lindquist – altsaxofon & klarinett
Tobias Wiklund – kornett
Magnus Hjorth – piano
Lasse Mørck – bas
Snorre Kirk – trummorPicknickkonsert
Torsdag 26 april

Insläpp: 19.00
På scen: 19.30

Pris: 100:- vid bord el. på balkong. Stud/pens: 50:- vid bord el. på balkong.

Nu räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och slipp onödiga utskrifter!

För rullstolsanpassade platser boka era biljetter via Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Upptäck Victoria!

Har du eller någon du känner aldrig varit hos oss så tycker vi att det är hög tid! Vid några utvalda tillfällen under året erbjuder vi ett lägre biljettpris för att alla ska få möjlighet att upptäcka Victoriateatern.

Upplev vår intima scen och koncept där du kan, om du vill, avnjuta din egen picknickkorg till tonerna från scenen.

Detta är ett unikt tillfälle för alla att besöka Victoriateatern – utnämnd till Sveriges bästa livescen 2016.

Media

Picknickteater

Vad är picknickteater?
Victoriateatern har en intim och avslappnad atmosfär och vi uppmuntrar vår publik att känna sig som hemma.  Under våra picknickföreställningar är alla gäster välkomna att ta med sig egen mat och dryck. Det spelar ingen roll vad du tar med. Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa - ta med det du är sugen på!

Möllans Ost

Tapastallrik för 2 från Möllans Ost
Är du sugen på en god ost- och charktallrik, fylld med härliga delikatesser från Italien, Schweiz, Frankrike, Portugal...? Då har Möllans Ost tallriken för dig! Ja, och en person till! Ring Möllans Ost på telefon 040 - 19 35 45, gärna en dag i förväg, så ordnar dom den åt dig!

Presentkort

Vill du ge en present för alla tillfällen och alla smaker? Hos Kulturcentralen som säljer våra biljetter kan du köpa presenkort. Ett presentkort på Kulturcentralen gäller för alla evenemang du hittar här kulturcentralen.nu. Du kan köpa det på valfritt belopp och det gäller ett års tid från köpdatum. Presentkortet skriver du själv ut, då det skickas till dig som pdf med e-post. För ett finare presentkort gå in i butiken på Södra Förstadsgatan 18 bredvid Victoriateatern.