27/10: MARTHA MAVROIDI QUARTET (GR)MARTHA MAVROIDI QUARTET (GR)

 

Hon har lovordats för sin röst, sina poetiska texter och flinka spel på orientaliska lutor. Grekiska Martha Mavroidi skapar musik där hon med stor skicklighet och kreativitet kombinerar traditionella instrument, melodier och klanger från Mellanöstern och grekisk tradition med bulgarisk sång.

Martha Mavroidi spelar saz och sin egen variant av lafta, en luta med lång hals och dubbla strängar och så sjunger hon. Ibland i stämmor med sig själv eftersom hon använder sig av loop-teknik där hon sjunger mot sina egna förinspelade stämmor. Martha hämtar ständigt ny inspiration och influeras från olika genrer och är ständigt under musikalisk utveckling. Hennes musik beskrivs ofta som en fusion av Balkan och jazz.

Martha kom tidigt i kontakt med folkmusik från olika länder, tack vare att hennes far regelbundet tog hem musik från sitt jobb som radioproducent. Hennes första skiva kom ut 2010 ”The Garden of Rila” och folkmusikmagasinet FolkRoots utnämnde det till ett av decenniets bästa album. Martha har även komponerat musik till filmer, dans och teater och är sedan 2013 konstnärlig chef för Tinos World Music Festival.

På scen:
Martha Mavroidi – röst, lafta, elektrisk lafta och saz
Stratis Psaradellis – politiki lyra
Giorgos Ventouris – kontrabas
Vaggelis Karipi – slagverk
PICKNICKKONSERT
Lördag 27 oktober

Insläpp: 19.00
På scen: 19.30

Pris: 240:- vid bord el. 200.- på balkong alt. stud/pens/medlem i mix musik: 200:- vid bord el. 160:- på balkong

Nu räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och slipp onödiga utskrifter!

För rullstolsanpassade platser boka era biljetter via Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Media

Picknickteater

Vad är picknickteater?
Victoriateatern har en intim och avslappnad atmosfär och vi uppmuntrar vår publik att känna sig som hemma.  Under våra picknickföreställningar är alla gäster välkomna att ta med sig egen mat och dryck. Det spelar ingen roll vad du tar med. Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa - ta med det du är sugen på!

Möllans Ost

Tapastallrik för 2 från Möllans Ost
Är du sugen på en god ost- och charktallrik, fylld med härliga delikatesser från Italien, Schweiz, Frankrike, Portugal...? Då har Möllans Ost tallriken för dig! Ja, och en person till! Ring Möllans Ost på telefon 040 - 19 35 45, gärna en dag i förväg, så ordnar dom den åt dig!

Presentkort

Vill du ge en present för alla tillfällen och alla smaker? Hos Kulturcentralen som säljer våra biljetter kan du köpa presenkort. Ett presentkort på Kulturcentralen gäller för alla evenemang du hittar här kulturcentralen.nu. Du kan köpa det på valfritt belopp och det gäller ett års tid från köpdatum. Presentkortet skriver du själv ut, då det skickas till dig som pdf med e-post. För ett finare presentkort gå in i butiken på Södra Förstadsgatan 18 bredvid Victoriateatern.