27/2: FRIDA SELANDER: NÄR DU GÅR PÅ KÄNSLA ÄR DU ALLTID I TIDFRIDA SELANDER:
NÄR DU GÅR PÅ KÄNSLA ÄR DU ALLTID I TID

 

När sångerskan och musikern Frida Selander gör föreställning av sitt senaste album tar hon äntligen ut sin filosofiska och berättande sida. ”När du går på känsla är du alltid i tid” är en musikalisk upptäcktsfärd bland regnbågar, spindlar, trasiga krukor, strömavbrott och tårar.

Hon är som ingen annan, med en röst lika förförisk som uppriktig. Ensam med sin gitarr och med rösten och texterna i fokus berättar hon historier om förgänglighet, om att öppna sitt hjärta, om det ömtåligaste i människor och om att hitta rätt nyckel till rätt dörr. Hur vi ibland måste gå till fantasin för att hitta svaren vi söker i det som kallas verkligheten. På ett säreget sätt lyckas föreställningen både prata med sin samtid och erbjuda förtröstan, genom Frida Selanders oändliga närvaro.

Som en självklar stjärna på den svenska musikhimlen lyser hon. Under mer än 15 år har hon gett ut musik. Frida Selander är singer-songwritern som inte lämnar någon oberörd. Med sina poetiska texter och fina melodier kliver hon rakt in i våra hjärtan. Förutom sina egna låtar gör hon också queera översättningar av jazzstandards. Hon har jämförts med storheter som Nina Simone, Patti Smith och Jeff Buckley, men är med sitt obestridliga och starka uttryck allra mest sig själv.

Medverkande
Av och med – Frida Selander
Björn Säfsten – Koreografi- och regiöga
Regiöga – Anna Azcárate

Show design:
Ljus-och ljudautomatisering – Erik Rosales
Scenografi – Eva Marklund
Ljudproducent – Oskar Sandlund
Stylist – Monika Kichau

Foto: Elin Berge

"Den röda tråden är ändå kärlek och hur den får oss att lysa […] Rösten är stark, med en underliggande sprödhet…”
5 av 5, Västerbottens Folkblad

”Detta album på svenska förtjänar att etablera henne som en av landets främsta artister.”
4 av 5, Dagens Industri

”Som en alldeles egen värld av intimt berättande, eget uttryck och speciell röst”
4 av 5, Norran

“Det norrländska lugnet, djupet i rösten och de opretentiösa texterna ger en avväpnande effekt och skapar en autenticitet bortom allt”
5 av 6, Gaffa
PICKNICKKONSERT
Onsdag 27 februari

Insläpp: 19.00
På scen: 19.30

Pris: 160:- vid bord alt. 120:- på balkong. Stud/pens: 120:- vid bord alt. 80:- på balkong.

Nu räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och slipp onödiga utskrifter!

För rullstolsanpassade platser boka era biljetter via Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Media

Picknickteater

Vad är picknickteater?
Victoriateatern har en intim och avslappnad atmosfär och vi uppmuntrar vår publik att känna sig som hemma.  Under våra picknickföreställningar är alla gäster välkomna att ta med sig egen mat och dryck. Det spelar ingen roll vad du tar med. Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa - ta med det du är sugen på!

Möllans Ost

Tapastallrik för 2 från Möllans Ost
Är du sugen på en god ost- och charktallrik, fylld med härliga delikatesser från Italien, Schweiz, Frankrike, Portugal...? Då har Möllans Ost tallriken för dig! Ja, och en person till! Ring Möllans Ost på telefon 040 - 19 35 45, gärna en dag i förväg, så ordnar dom den åt dig!

Presentkort

Vill du ge en present för alla tillfällen och alla smaker? Hos Kulturcentralen som säljer våra biljetter kan du köpa presenkort. Ett presentkort på Kulturcentralen gäller för alla evenemang du hittar här kulturcentralen.nu. Du kan köpa det på valfritt belopp och det gäller ett års tid från köpdatum. Presentkortet skriver du själv ut, då det skickas till dig som pdf med e-post. För ett finare presentkort gå in i butiken på Södra Förstadsgatan 18 bredvid Victoriateatern.