4/10: NI SKOJAR VA? JOHAN SEIGE OCH JESPER ODELBERGNI SKOJAR VA?
JOHAN SEIGE OCH JESPER ODELBERG

Jesper Odelbergs mycket efterlängtade comeback och Johan Seiges mycket lovande comeup! Stand-up när den är som bäst: underhållande, berörande och brutal! ”Ni skojar va?” är en show fylld av kärlek, förbjudna skämt och insiktsfulla iakttagelser som lämnar publiken med skrattkramp och funderingar.

Under höstens turné kommer komikerduon skoja sig hela vägen till Riksdagen. De är tämligen bedrövade över regeringens planerade nedskärningar i stödet till personer med funktionsnedsättning och på stympningen av medborgerliga och mänskliga rättigheter. "Ni skojar, va?" undrar de. Hur många måste dö och skilja sig innan nedskärningarna slutar?

Efter showen erbjuder komikerduon möjligheten att skriva under på en namninsamling (frivilligt givetvis) som ska överlämnas till ansvariga politiker för att på sitt egna sätt få ordning på behandlingen, eller snarare icke-behandlingen av personer med funktionsnedsättning.
Showen innehåller humor och inget annat! Som de själva säger, "Inget jädra barrikadskrikande! Sån’t får likesjägarna pyssla med. Det finns två val att göra som publik till turnén. Antingen går man dit, skrattar och går där ifrån. Eller så går man dit, skrattar, skriver sitt namn på ett papper som stöd i kampen för allas lika värde, och går där ifrån. Inte krångligare än så."

Johan Seige är ståuppkomiker, musikant och blind! Han har jobbat i underhållningsbranschens periferi hela livet. Han håller uppskattade föreläsningar om bemötande och annorlundahet och hur det är att bli av med sin syn vid vuxen ålder.
Han för publiken rakt in i sina ibland omedvetna fördomar om hur det är att inte se, på ett mycket humoristiskt och insiktsfullt sätt.

Johan är även projektledare för några teaterprojekt som resulterat i bl. a. en bok, ett par pjäser och turnéer runt riket. Han älskar stand-up och musikvärlden där han trivs bäst, befinner sig i och efter 30 år i branschen är på väg att skapa sig ett namn i.  ”Allt är inte kul, men det mesta är humor”. Trots sin korta ståuppkarriär har han redan fått utmärkelsen ”Västerås roligaste” två gånger. Det kanske säger något… om Västerås!?
www.johanseige.com
Foto: Henry Bronett

Jesper Odelberg är rikare än Jesus, smalare än Buddha och mer avbildad än Muhammed. Han har hållit på med Stand-up i över 20 år. Jesper Odelberg är ståuppkomiker, estradör, musiker, gisslare av samhällets och våra egna svagheter, TV-profil, debattör, vissångare och en mycket uppskattad föredragshållare. När han på nittiotalet tog klivet in i artistvärlden blev han unik. Som rullstolsburen scenpersonlighet har han fått ta en hel del strid med allas våra fördomar om funktionshinder och rullstolar. Jesper är flitigt anlitad av bl.a. företag, organisation och skolor för att hålla föredrag eller stand-up. Dessutom gör han, tillsammans med sitt band, föreställningen ”Den normalfungerande människans börda”
www.jesperodelberg.se
Foto: Elisabeth Ohlson Wallin

Picknickkonsert
ONSDAG 4 OKTOBER

Insläpp: 19.00
På scen: 19.30

Pris: 240:- vid bord alt. 200:- på balkong. Pens/stud: 200:- vid bord alt 160:- på balkong.

Nu räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och slipp onödiga utskrifter!

För rullstolsanpassade platser boka era biljetter via Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Media

Picknickteater

Vad är picknickteater?
Victoriateatern har en intim och avslappnad atmosfär och vi uppmuntrar vår publik att känna sig som hemma.  Under våra picknickföreställningar är alla gäster välkomna att ta med sig egen mat och dryck. Det spelar ingen roll vad du tar med. Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa - ta med det du är sugen på!

Möllans Ost

Tapastallrik för 2 från Möllans Ost
Är du sugen på en god ost- och charktallrik, fylld med härliga delikatesser från Italien, Schweiz, Frankrike, Portugal...? Då har Möllans Ost tallriken för dig! Ja, och en person till! Ring Möllans Ost på telefon 040 - 19 35 45, gärna en dag i förväg, så ordnar dom den åt dig!

Presentkort

Vill du ge en present för alla tillfällen och alla smaker? Hos Kulturcentralen som säljer våra biljetter kan du köpa presenkort. Ett presentkort på Kulturcentralen gäller för alla evenemang du hittar här kulturcentralen.nu. Du kan köpa det på valfritt belopp och det gäller ett års tid från köpdatum. Presentkortet skriver du själv ut, då det skickas till dig som pdf med e-post. För ett finare presentkort gå in i butiken på Södra Förstadsgatan 18 bredvid Victoriateatern.