5/5 ELLIKA SOLO RAFAELELLIKA SOLO RAFAEL
Gränsöverskridande folkmusik i en färgstark blandning!Hisnande löpningar, varmt fiolspel, tunga riff, sång och sanslöst svängigt slagverk – en lyrisk, groovy och unik musikalisk upplevelse när Ellika Frisell, Solo Cissokho och Rafael Sida Huizar möts och bjuder på musik från sina liv och erfarenheter som musiker i Sverige, Senegal och Mexiko.

Duon Ellika och Solo träffades för första gången i Stockholm 1998, då förenades den senegalesiska traditionella musiken med den svenska polkan. 2010 blev duon en trio, förstärkt med slagverkaren Rafael Sida Huizar. Sedan start har gruppen hunnit ge ut tre studioalbum, turnerat över stora delar av världen och hyllats av både kritiker och publik för sin glädjespridande och uttrycksfulla musik. Bland annat har gruppen mottagit pris på BBC World Music Awards 2003 samt vunnit en svensk grammis 2005 och utsetts till Årets Grupp på Folk- & Världsmusikgalan 2014.

Ellika Frisell (violin) är en av Sveriges främsta folkmusiker och är också en veteran på den mer experimentella folkmusikscenen. Hon har varit medlem i flertalet grupper som Filarfolket, Den Fule och Rosenbergs Sjua, samt haft ett stort antal samarbeten både på folk- och världsmusikscenen.

Solo Cissokho (kora och röst) från Senegal spelar kora, en 21-strängad harpa/luta, och är dessutom sångare och griot. Solo har spelat med musiker som den indiska violinisten Subramanian och Ali Farka Touré från Mali, samt arbetat tillsammans med en stor mängd musiker från Europa och Afrika. Han har även gett hundratals skolkonserter i Norge och Sverige.

Rafael Sida (slagverk) har sina musikaliska rötter i de afro-kubanska och latinska rytmerna. Raphael kom till Sverige från Mexiko under 70-talet och har sedan dess varit ett tungt namn i jazz- och världsmusiksammanhang i Sverige. Han har turnerat bland annat med Ale Möller Band, Jonas Knutsson Kvartett och många fler.

Picknickkonsert
Fredag 5 maj

Insläpp: 19.00
På scen: 19.30

Pris: 240:- vid bord alt. 220:- på balkong. Pens/stud: 180:- salong alt. 160:- på balkong.

MEDLEM MIX MUSIK: 200:- vid bord alt. 180:- på balkong. Pens/stud: 140:- salong alt. 120:- på balkong.


Nu räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och slipp onödiga utskrifter!

För rullstolsanpassade platser boka era biljetter via Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Media

Picknickteater

Vad är picknickteater?
Victoriateatern har en intim och avslappnad atmosfär och vi uppmuntrar vår publik att känna sig som hemma.  Under våra picknickföreställningar är alla gäster välkomna att ta med sig egen mat och dryck. Det spelar ingen roll vad du tar med. Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa - ta med det du är sugen på!

Möllans Ost

Tapastallrik för 2 från Möllans Ost
Är du sugen på en god ost- och charktallrik, fylld med härliga delikatesser från Italien, Schweiz, Frankrike, Portugal...? Då har Möllans Ost tallriken för dig! Ja, och en person till! Ring Möllans Ost på telefon 040 - 19 35 45, gärna en dag i förväg, så ordnar dom den åt dig!

Presentkort

Vill du ge en present för alla tillfällen och alla smaker? Hos Kulturcentralen som säljer våra biljetter kan du köpa presenkort. Ett presentkort på Kulturcentralen gäller för alla evenemang du hittar här kulturcentralen.nu. Du kan köpa det på valfritt belopp och det gäller ett års tid från köpdatum. Presentkortet skriver du själv ut, då det skickas till dig som pdf med e-post. För ett finare presentkort gå in i butiken på Södra Förstadsgatan 18 bredvid Victoriateatern.