6/5: LINDHA OCH FABIAN KALLERDAHL DUO & ANDREAS HOURDAKIS TRIOJazz i Malmö presenterar en dubbelkonsertafton

LINDHA OCH FABIAN KALLERDAHL DUO
Totalt sabotage, men på ett bra sätt. Superduon som krossar låtar och sedan pusslar ihop dem som de själva har lust. I detta nya projekt med skivsläpp till våren blandar de vackra och sorgliga klassiska låtar med fria improvisationer.

Lindha Kallerdahl – röst

Fabian Kallerdahl – piano

ANDREAS HOURDAKIS TRIO
Andreas Hourdakis är en mångsidig musiker, i jazzsammanhang inte minst uppmärksammad för sin medverkan i Magnus Öström band men även som medlem i Karin Hammar Fab4 som nyligen släppt en ny skiva. Hourdakis har medverkat på ett antal skivutgivningar. Förutom på album med de ovan nämnda har han hörts bland annat på Jeanette Lindströms grammisvinnare Attitude & Orbit Control. 
I sin recension av Daniel Karlsson Trios grammisvinnande skiva Fusion for Fish, som Andreas Hourdakis gästade på, utnämnde Rob Mallows på brittiska London Jazz News Hourdakis till en av den europeiska jazzens mest distinkta gitarrister.

I september 2017 släppte Andreas sin andra skiva i eget namn, Andreas Hourdakis Trio ”Señor” (Brus & Knaster), med tolkningar av Bob Dylans musik. Skivan fick 4 av 5 stjärnor i amerikanska tidningen Downbeat som beskrev den som ”...one of the most creative jazz translations of Dylan’s work…”. Med i trion är Martin Höper (Rigmor Gustafsson) på kontrabas och Ola Hultgren (Ane Brun, Merit Hemmingsson) på trummor.

Andreas Hourdakis – gitarr

Martin Höper – kontrabas

Ola Hultgren – trummor

PICKNICKKONSERT
Måndag 6 maj

Insläpp: 19.00
På scen: 19.30

Pris: 170:- / medlem jazz i malmö: 120:- / Student: 90:-

Nu räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och slipp onödiga utskrifter!

För rullstolsanpassade platser boka era biljetter via Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Media

Picknickteater

Vad är picknickteater?
Victoriateatern har en intim och avslappnad atmosfär och vi uppmuntrar vår publik att känna sig som hemma.  Under våra picknickföreställningar är alla gäster välkomna att ta med sig egen mat och dryck. Det spelar ingen roll vad du tar med. Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa - ta med det du är sugen på!

Möllans Ost

Möllans Osts Victoriatallrik
En härlig tallrik där Möllans Ost väljer det bästa för dagen ur sina diskar. Här får du fyra ostar och fyra charkuterier med passande tillbehör, surdegsbröd från Sankt Jakobs stenugnsbageri, kex samt avslutningsvis en chokladbit. Ring Möllans Ost på 040-19 35 45 eller boka via webben, gärna en dag i förväg, så ordnar dem den åt dig!

Presentkort

Vill du ge en present för alla tillfällen och alla smaker? Hos Kulturcentralen som säljer våra biljetter kan du köpa presenkort. Ett presentkort på Kulturcentralen gäller för alla evenemang du hittar här kulturcentralen.nu. Du kan köpa det på valfritt belopp och det gäller ett års tid från köpdatum. Presentkortet skriver du själv ut, då det skickas till dig som pdf med e-post. För ett finare presentkort gå in i butiken på Södra Förstadsgatan 18 bredvid Victoriateatern.