7/10: JH3 (Jari Haapalainen Trio) & DOGLIFEJazz i Malmö presenterar
JH3 & DOGLIFE


Dubbelkonsert med två trios på samma kväll. JH3 (Jari Haapalainen Trio): Fusion i sin renaste form – en smältdegel av jazz, hiphop, folk, freeform och avantgarde. Korta sånger fyllda med rasade energi och attityd. Doglife: Fri improviserad musik som rör sig över en hög energisk platå någonstans i frijazzens utmarker.

Doglife spelar fri improviserad musik som rör sig över en högenergisk platå nånstans i frijazzens utmarker och vidare mot en hårdare, mörkare, mer odefinierad terräng. Bandet består av saxofonisten Anna Högberg (Fire! Orchestra och Anna Högberg Attack), Finn Loxbo (Strändernas Svall, Fire! Orchestra) på elbas och Mårten Magnefors (Dark Horse) på trummor. Bandet har släppt albumen ”Doglife" (2014) och "Fresh from the ruins” (2017) på Göteborgsbolaget OMLOTT records tillsammans med konstnären Johannes Brander.

"A three-headed shapeshifter monster that is all over the place, leaving nowhere to escape. [..]
You’d better surrender to doglifes music. The sooner the better." Eyal Haeruveni, Free jazz collective
"Anna Högberg bökar och bråkar med sina saxonfoner, vrider och vänder på sina idéer i frenetiskt meningsutbyte med basisten Finn Loxbo och trummisen Mårten Magnefors, som är mer av två dialogparter än rytmsektion. [...] Det är ifall jag verkar oklar på den punkten, alldeles lysande musik." Magnus Eriksson, Lira

"Jag har sett Doglife live en gång, knockades av kraften, så även nu.[...] Trion rycker och sliter i melodiska trådar, rytmsektionen mullrar och fladdrar, och i centrum Anna Högbergs saxofonspel, hårt, punkkänsla, men med ett flöde som övertygar in i minsta sekund." PM Jönsson, GP

Jari Haapalainen Trio
Musiken är en smältdegel av genrer jazz, improv, punk, hiphop, funk, men alltid med det omisskännliga JH3-soundet; korta låtar laddade med en rasande energi och attityd.

Jari Haapalainen - Trummor
Per "Texas" Johansson - Saxofon
Daniel Bingert - Elektrisk basgitarr

Jari Haapalainen var medlem i Bear Quartet och är också känd som producent för andra artister, han har arbetat med Camera Obscura, Ed Harcourt, The Magic Numbers, Concretes, Johnossi, The (International) Noise Conspiracy, Siri Karlsson, Frida Hyvönen, Sahara Hotnights, Nicolai Dunger, Vånna Inget, True Moon för att bara nämna några ...

Per "Texas" gjorde Johansson fyra album på 90-talet, som sedan följdes av en 15 år lång paus från musik. Han återvände år 2015 med ett album (De Långa Rulltrapporna i Flemingsberg) som bland annat tilldelades den bästa jazzinspelningen 2016 av jazztidningen "Orkesterjournalen". Han har samarbetat med Barry Guy, Guy Barker, Evan Parker, Fire Orchestra, Paal Nilsen-Love, Svensk Radio Jazz Group.

Daniel Bingert är en multi-instrumentalist, kompositör, dirigent och producent. Han har skrivit musik för filmer, tv, radio och teaterspel. Några av de personer han har arbetat med är Max Martin, Benny Andersson, Robyn.

Mellan oktober 2016-okt 2017 släpptes tre album: Fusion Machine, Fusion Madness och Fusion Nation. Allt på den svenska jazzetiketten Moserobie. Fusion Madness and Fusion Machine var båda nominerad till en grammis

Bild: Doglife av Kerstin Ehrnlund

PICKNICKKONSERT
Söndag 7 oktober

Insläpp: 19.00
På scen: 19.30

Pris: 170:- / Medl. i jazz i malmö: 120:- / Stud: 90:- vid bord el. på balkong.

Nu räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och slipp onödiga utskrifter!

För rullstolsanpassade platser boka era biljetter via Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Media

Picknickteater

Vad är picknickteater?
Victoriateatern har en intim och avslappnad atmosfär och vi uppmuntrar vår publik att känna sig som hemma.  Under våra picknickföreställningar är alla gäster välkomna att ta med sig egen mat och dryck. Det spelar ingen roll vad du tar med. Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa - ta med det du är sugen på!

Möllans Ost

Tapastallrik för 2 från Möllans Ost
Är du sugen på en god ost- och charktallrik, fylld med härliga delikatesser från Italien, Schweiz, Frankrike, Portugal...? Då har Möllans Ost tallriken för dig! Ja, och en person till! Ring Möllans Ost på telefon 040 - 19 35 45, gärna en dag i förväg, så ordnar dom den åt dig!

Presentkort

Vill du ge en present för alla tillfällen och alla smaker? Hos Kulturcentralen som säljer våra biljetter kan du köpa presenkort. Ett presentkort på Kulturcentralen gäller för alla evenemang du hittar här kulturcentralen.nu. Du kan köpa det på valfritt belopp och det gäller ett års tid från köpdatum. Presentkortet skriver du själv ut, då det skickas till dig som pdf med e-post. För ett finare presentkort gå in i butiken på Södra Förstadsgatan 18 bredvid Victoriateatern.