7/4: VIOLENTANGO (ARG) & BEATA SÖDERBERG TANGOKVARTETT (SE/ARG)Tango nuevo med
VIOLENTANGO (ARG)
& BEATA SÖDERBERG TANGOKVARTETT (SE/ARG)Vi bjuder in till en dubbelkonsertafton med samtida och innovativ tangomusik tillsammans med en av Buenos Aires absolut hetaste tangogrupper; Violentango, som gav en fullsatt och helt vild konsert hos oss i våras, och den svenska cellisten Beata Söderberg med sin argentinska tangokvartett. Det blir hämningslös tango nuevo med inslag av både Piazzolla, rock, jazz och skandinavisk melankoli.

VIOLENTANGO (ARG)
Kvintetten tar avstamp i den traditionella argentinska tangon, hämtar influenser både från jazz och 70-talets progressiva rock och skapar en samtida, energisk och innovativ tolkning av genren – dramatisk, känsloladdad och häpnadsväckande, utan att för den delen förlora tangons essens och passion.

Deras nyskapande sätt att improvisera och leka med tangons rytmer och klang har gjort dem till en betydelsefull del av den nya musikscenen i Buenos Aires. De förtrollar publiken med en kraftfull och oemotståndlig kombination av musikalitet, teknisk förmåga och ett unikt sound, levererad med attityden av ett rockband.

På scen:
Adrián Ruggiero – bandoneon
Juan Manuel López – gitarr
Santiago Córdoba – slagverk
Ricardo Jusid – bas
Camilo Córdoba – gitarr

BEATA SÖDERBERG TANGOKVARTETT (SE/ARG)

Hennes ”tango nuevo” är en fusion som både rymmer passionen och hettan i den argentinska tangon och melankolin i den svenska folkmusiken, samt kryddar till det hela med lite inslag av jazz. Beata Söderberg är cellisten som förälskade sig i den argentinska tangon på en klubb i New York för 20 år sedan och som med sin nyskapande tangomusik tog Argentina med storm med sitt första album ”Beatitudes” som nominerades till en argentinsk Grammy 2005.

Beata och hennes argentinska kvintett JusTango har gjort två bejublade turnéer i Sverige i Rikskonserters regi och nu återvänder de; med samma glöd och energi men i ett intimare format, som kvartett. Med sig på scen har hon de argentinska tangogiganterna, pianisten Cristian Zárate från Buenos Aires och kontrabasisten Roberto Tormo, samt Sveriges egen stjärnbandoneonist Mikael Augustsson.
Spotify | beatsasoderberg.com

På scen:
Beata Söderberg – cello

Cristian Zárate – piano

Roberto Tormo – bas

Mikael Augustsson – bandoneonPicknickkonsert
Lördag 7 april

Insläpp: 19.00
På scen: 19.30

Pris: 280:- vid bord alt. 240:- på balkong. Stud/pens: 240:- vid bord alt. 200:- på balkong.

Nu räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och slipp onödiga utskrifter!

För rullstolsanpassade platser boka era biljetter via Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Media

Picknickteater

Vad är picknickteater?
Victoriateatern har en intim och avslappnad atmosfär och vi uppmuntrar vår publik att känna sig som hemma.  Under våra picknickföreställningar är alla gäster välkomna att ta med sig egen mat och dryck. Det spelar ingen roll vad du tar med. Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa - ta med det du är sugen på!

Möllans Ost

Tapastallrik för 2 från Möllans Ost
Är du sugen på en god ost- och charktallrik, fylld med härliga delikatesser från Italien, Schweiz, Frankrike, Portugal...? Då har Möllans Ost tallriken för dig! Ja, och en person till! Ring Möllans Ost på telefon 040 - 19 35 45, gärna en dag i förväg, så ordnar dom den åt dig!

Presentkort

Vill du ge en present för alla tillfällen och alla smaker? Hos Kulturcentralen som säljer våra biljetter kan du köpa presenkort. Ett presentkort på Kulturcentralen gäller för alla evenemang du hittar här kulturcentralen.nu. Du kan köpa det på valfritt belopp och det gäller ett års tid från köpdatum. Presentkortet skriver du själv ut, då det skickas till dig som pdf med e-post. För ett finare presentkort gå in i butiken på Södra Förstadsgatan 18 bredvid Victoriateatern.