8-9/2: LELO NIKA SEPTETLELO NIKA SEPTET

Ett unikt samarbete mellan Malmöbaserade Lelo Nika Trio och stråkkvartetten Koehne Quartet från Wien – musiker på absolut högsta nivå. Sex olika nationaliteter med sju olika bakgrunder som enas i samma språk – musiken. Detta enastående musikaliska möte förnyar balkanmusik och skapar en fusion mellan skandinaviska och östeuropeiska traditionella melodier och klanger, med inslag av jazz och improvisation. Musiken rör sig med lätthet mellan moderna klassiska kompositioner och extremt svängiga passager, fylld till bredden med nyfikenhet och massor av överraskningar för lyssnaren.

Lelo Nika Trio har fått en otrolig respons över hela Europa under de senaste åren och har samarbetat med ett stort antal musiker från hela världen. Lelo Nika är romsk serb, men har tillbringat nästan hela livet i Danmark och Skåne och är numera boende i Malmö. Han är en av världens främsta dragspelare och är en sann virtuos på sitt instrument. Hans blandade ursprung lyser genom i hans kompositioner, där han rör sig fritt mellan folkliga traditioner. Han komponerar själv i traditionella stilar, men har också samarbetat med jazzmusiker som Joe Zawinul och Randy Brecker och spelat in musik i en rad genrer.
www.lelonika.com

Stråkkvartetten Koehne Quartet från Wien bildades 1987 och räknas idag som en av dagens främsta tolkare av samtidsmusik i Europa. Kvartettens repertoar är expansiv och sträcker sig från klassisk kvartettrepertoar till moderna kompositioner.
www.koehnequartett.com

På scen
Lelo Nika (Serbia) – dragspel
Thommy Andersson (Sweden) – kontrabas
George Mihalache (Rumania) – hackbräde (cimbalom)

Joanna Lewis (Australia) – violin I
Diane Pascal (America) – violin II
Lena Fankhauser (Canada) – viola
Melissa Coleman (Australia) – celloPICKNICKKONSERT
Fredag 8 februari & lördag 9 februari

Insläpp: 19.00
På scen: 19.30

Pris: 240:- vid bord alt. 200:- på balkong. Stud/pens: 200:- vid bord alt. 160:- på balkong.

Nu räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och slipp onödiga utskrifter!

För rullstolsanpassade platser boka era biljetter via Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Media

Picknickteater

Vad är picknickteater?
Victoriateatern har en intim och avslappnad atmosfär och vi uppmuntrar vår publik att känna sig som hemma.  Under våra picknickföreställningar är alla gäster välkomna att ta med sig egen mat och dryck. Det spelar ingen roll vad du tar med. Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa - ta med det du är sugen på!

Möllans Ost

Tapastallrik för 2 från Möllans Ost
Är du sugen på en god ost- och charktallrik, fylld med härliga delikatesser från Italien, Schweiz, Frankrike, Portugal...? Då har Möllans Ost tallriken för dig! Ja, och en person till! Ring Möllans Ost på telefon 040 - 19 35 45, gärna en dag i förväg, så ordnar dom den åt dig!

Presentkort

Vill du ge en present för alla tillfällen och alla smaker? Hos Kulturcentralen som säljer våra biljetter kan du köpa presenkort. Ett presentkort på Kulturcentralen gäller för alla evenemang du hittar här kulturcentralen.nu. Du kan köpa det på valfritt belopp och det gäller ett års tid från köpdatum. Presentkortet skriver du själv ut, då det skickas till dig som pdf med e-post. För ett finare presentkort gå in i butiken på Södra Förstadsgatan 18 bredvid Victoriateatern.