9/11: MUSIC IS THE WEAPON + DJ: ROME (NINJA NIGHTS EVENTS) – Victoria dansar!Victoria dansar!
MUSIC IS THE WEAPON
+ DJ: ROME (NINJA NIGHTS EVENTS)Med sin punkiga attityd till funken och starka rötter i den västafrikanska afrobeaten har detta elvamannaband gjort sig ett namn som ett av landets absolut mest explosiva och svängiga liveband. Detta liknar ingenting annat du kan i höra i Sverige just nu. En urkraft - både på skiva och på scen!


På sin senaste skiva ”Sweet Choral Motion”, som belönades med Manifestpriset, har Music Is The Weapon tagit en ny riktning. Utmaningen har varit att renodla idéer och plocka fram låtarna ur den massiva ljudbild som bandet gjort sig kända för. Skivan har varit viktig eftersom den gjort det möjligt att vidareutforska soundet som föddes på förra skivan ”Moving Foundations and Outer Space”. Där förenade bandet traditionell afrobeat med psykedeliska influenser. Detta har tagits ett steg vidare på nya skivan vilket har lett till ett helt nytt ljudlandskap där stråkarrangemang samsas med pulserande slagverk.

"The Swedish collective reveals an inventive take on Fela’s signature sound ... enormous horns and an equally complex song structure that would make the legendary Nigerian godfather of the genre proud while gently expanding what contemporary Afrobeat can sound like" The Joy of Violent Movement

"The result is a creative mix of spacejazz, afrobeat and soul. The intricate layers of instrumentation should also be a perfect test of your speakers clarity." Scandinavian Soul

På scen:
Frida Eleonore Winlöf – trumpet
Christopher Ali Thorén – tenorsaxofon
Jonas ”Finland” Rönnqvist – altsaxofon
Fredrik Brändström – keyboards
Tobbe Alpadie – gitarr
Jesper Lundquist – gitarr
Vilhelm Bromander – bas
Wille Alin – trummor
Celso Paco – congas, sång
Jon Olofsson – slagverk
Mattias Hidemo – claves

Foto: Robin Haldert

DJ: ROME (NINJA NIGHTS EVENTS)
Andreas alt. Rome har under det senaste årtiondet varit involverad i så gott som allt av värde på regionens urbanscen, som DJ såväl som en av vår stads mest omtyckta arrangörer. Ninja Nights, The Boom Bap, Afro Pick och Woohah är några av hans kreationer och koncept. Rome har dessutom öppnat för akter som J. Cole, Bilal, Migos, Seun Kuti, Miguel, Carlou D, Talib Kweli, Big Sean, Ghostface med flera.

Denna kväll packar Rome med sig det bästa han har från de västra delarna av den afrikanska kontinenten för att göra kvällen komplett. Afrobeat, jazz, funk, soul och allt däremellan ser till att Victoria verkligen dansar.
Victoria dansar!
obs! Stående konsert, ej picknick.

Fredag 9 november

Insläpp: 19.00
På scen ca: 19.30

Förköp: 100:- i salongen (stående), 150:- på balkongen (sittande med rätt att gå ner). Pris i dörren: 150:- (I mån av plats).

Nu räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och slipp onödiga utskrifter!

För rullstolsanpassade platser boka era biljetter via Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Media

Picknickteater

Vad är picknickteater?
Victoriateatern har en intim och avslappnad atmosfär och vi uppmuntrar vår publik att känna sig som hemma.  Under våra picknickföreställningar är alla gäster välkomna att ta med sig egen mat och dryck. Det spelar ingen roll vad du tar med. Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa - ta med det du är sugen på!

Möllans Ost

Tapastallrik för 2 från Möllans Ost
Är du sugen på en god ost- och charktallrik, fylld med härliga delikatesser från Italien, Schweiz, Frankrike, Portugal...? Då har Möllans Ost tallriken för dig! Ja, och en person till! Ring Möllans Ost på telefon 040 - 19 35 45, gärna en dag i förväg, så ordnar dom den åt dig!

Presentkort

Vill du ge en present för alla tillfällen och alla smaker? Hos Kulturcentralen som säljer våra biljetter kan du köpa presenkort. Ett presentkort på Kulturcentralen gäller för alla evenemang du hittar här kulturcentralen.nu. Du kan köpa det på valfritt belopp och det gäller ett års tid från köpdatum. Presentkortet skriver du själv ut, då det skickas till dig som pdf med e-post. För ett finare presentkort gå in i butiken på Södra Förstadsgatan 18 bredvid Victoriateatern.