9/4: THE ENDJazz i Malmö presenterar
THE END
THE END IS HERE?

Det är i gränslandet mellan det poetiska och det brutala som vi finner Mats Gustafssons nya supergrupp. Det är en enastående och stark lineup som vi kommer att få höra: Sofia Jernberg – röst, Kjetil Møster – sax & elektronik, Mats Gustafsson – sax & elektronik, Anders Hana – gitarr, Greg Saunier – trummor.

The End är kanske också det första mötet mellan två ledande frijazzsaxofonblåsare; Mats Gustafsson och Kjetil Møster, som tillsammans med gräddan av musiker från den Skandinaviska experimentella, samtids- och improvisationsmusiken fullständigt går loss. Det är högexplosivt, det är industri, men det är också vackert med massor av melodier och frijazz. Det är opera och alternativ rock, men allt solitt nermalt från musikernas olika bakgrund och massiva erfarenheter.

Första albumet med The End, “THE END” on Rare Noise Recordings släpptes våren 2018.

Sagt om Mats i kort: 
"One of the world’s most original and exhilarating saxophonists ”
Barry Witherden, BBC Music Magazine “Gustafsson, the nu-new thing superstar sounds like a DNA spliced offspring of Evan Parker and Peter Brötzmann. He can play the quietest breath key taps where listeners lean forward in their seats to hear to the full metal blasts of Brötzmann’s Machine Gun-violence.”
Mark Corroto, All About Jazz, 2010

“Varje musikform skulle skatta sig lycklig över en musiker som Mats Gustafsson. På ett sällsynt vis förenar han virtuositet, energi, improvisation och nyfikenhet på nya uttryck” 
 Derek Bailey

PICKNICKKONSERT
Tisdag 9 april

Insläpp: 19.00
På scen: 19.30

Pris: 180:- / medlem jazz i malmö: 130:- / Student: 90:-

Nu räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och slipp onödiga utskrifter!

För rullstolsanpassade platser boka era biljetter via Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Media

Picknickteater

Vad är picknickteater?
Victoriateatern har en intim och avslappnad atmosfär och vi uppmuntrar vår publik att känna sig som hemma.  Under våra picknickföreställningar är alla gäster välkomna att ta med sig egen mat och dryck. Det spelar ingen roll vad du tar med. Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa - ta med det du är sugen på!

Möllans Ost

Möllans Osts Victoriatallrik
En härlig tallrik där Möllans Ost väljer det bästa för dagen ur sina diskar. Här får du fyra ostar och fyra charkuterier med passande tillbehör, surdegsbröd från Sankt Jakobs stenugnsbageri, kex samt avslutningsvis en chokladbit. Ring Möllans Ost på 040-19 35 45 eller boka via webben, gärna en dag i förväg, så ordnar dem den åt dig!

Presentkort

Vill du ge en present för alla tillfällen och alla smaker? Hos Kulturcentralen som säljer våra biljetter kan du köpa presenkort. Ett presentkort på Kulturcentralen gäller för alla evenemang du hittar här kulturcentralen.nu. Du kan köpa det på valfritt belopp och det gäller ett års tid från köpdatum. Presentkortet skriver du själv ut, då det skickas till dig som pdf med e-post. För ett finare presentkort gå in i butiken på Södra Förstadsgatan 18 bredvid Victoriateatern.