Program och biljetter för april-maj, släpps 5 december kl. 12!

Skrolla ner och klicka på "Prenumerera på Victoriateaterns nyhetsbrev" så får du information direkt i din inkorg.

Emile Parisien & Vincent Peirani Duo - Abrazo(FRA)

Foto: JP Retel
Mer om artisten

Abrazo. Omfamning. Ibland den av ens danspartner, ibland en broderlig kram. Det är nog det som bäst beskriver samspelet mellan dragspelaren Vincent Peirani och sopransaxofonisten Emile Parisien, som utgör denna franska duo. Den finns en stark dragningskraft som är så uppenbar mellan Peirani och Parisien som härrör från den otroliga finessen i deras interaktion och det exceptionella och innovativa sätt som de hanterar sina respektive instrument. Det här är något helt magiskt där ingredienserna kan komma från vad som helst: traditionell eller modern jazz, fri avantgarde, klassiskt, folkmusik, rock, elektronica, ny eller gammal musik – törsten efter det nya och längtan efter äventyr verkar omättlig. Det är den gränslösa nyfikenheten och önskan att växa tillsammans mot nya höjder, som binder samman Peirani och Parisien och gör deras skapande så unikt.

Obs! Konserten är inställd

Konserten har tyvärr blivit inställd på grund av omständigheter som rör Coronaviruset. Info om hur du går till väga om du vill att vi ska återköpa dina biljetter hittar du längre ner, men ta gärna en minut och läs stycket om hur du kan stödja oss före du bestämmer dig. Tack ❤️

Stöd Victoriateatern

Till följd av läget som råder, går vi en oviss framtid till mötes. Kultur är en bransch som präglas av små ekonomiska marginaler och relativt låga intäkter. Vi kan i nuläget inte sia om vad situationen kommer att innebära för vår verksamhet och inte heller hur länge den kommer att pågå. Något som är helt säkert är att detta kommer medföra stora utmaningar, både för samhället i stort och för oss som kulturscen, kulturarbetare och inte minst för den mängd artister som vi bokat för att uppträda på vår scen; förlorade intäkter, osäkerhet kring framtiden och personliga förluster.

Vi som arbetar på Victoriateatern kommer göra allt som står i vår makt för att komma tillbaka bättre än någonsin när vi kan starta upp igen. Tills dess hoppas vi på ditt stöd. Vi vädjar till dig som köpt biljett till något av evenemangen som blivit inställda, att om du har möjlighet, inte kräva tillbaka pengarna för biljetten eller kanske Swisha en del av summan till oss. Om du inte gör något anspråk inom senast en (1) månad från dagen då evenemanget skulle ha ägt rum, så skänker du automatiskt hela summan.

Vi tar emot donationer till verksamheten via Swish: 123 374 91 73.
Märk din betalning ”covid19", alla bidrag är välkomna.

Victoriateatern drivs av en ideell kulturförening, helt utan vinstsyfte, vars ändamål är att vara en scen och därmed en arbetsplats för musiker, artister och medarbetare som krävs för att kunna genomföra arrangemang. De pengar som kommer in i föreningen när du inte återkräver betalningen för dina biljetter går helt till att vi ska kunna fortsätta att arrangera konserter och betala artister och omkostnader som rör arrangemangen som vi genomför. Klicka här för att läsa om fler sätt som du kan stötta vår verksamhet.

Stort tack för ditt bidrag och sköt om dig och dina medmänniskor, så ses vi förhoppningsvis snart igen.

Återköp av biljetter till inställt/flyttat evenemang

Om du vill att vi ska återköpa dina biljetter, meddela ditt anspråk på återbetalning till Kulturcentralen på Södra Förstadsgatan 18, 040-10 30 20, info@kulturcentralen.nu senast en (1) månad från dagen då evenemanget skulle ha ägt rum. Vi ber er ha tålamod med att administrationen av återköp kan ta något längre tid under omständigheterna.

Information med anledning av coronaviruset

Med anledning av det nya coronaviruset och dess spridning uppstår det såklart både mycket frågor och oro. På sidan Information med anledning av coronaviruset samlar vi information om förändringar i vårt program, rutiner och hur vi påverkas av det rådande läget.

---

Duon beskriver sitt gemensamma projekt som ett äktenskap med med upp- och nedgångar, och frågar sig: vad kan vara mer normalt? Det finns förmodligen få musiker som känner varandra såväl som Peirani och Parisien. De har gett över 1000 konserter tillsammans under de senaste tio åren, mer än 600 av dem som duo. De träffades 2010 och har sedan des bildat det som antagligen är en av de mest extraordinära ensemblerna inom europeisk jazz.

2014 släpptes deras första album, "Belle Epoque" på ACT-etiketten och sedan gick allt sig mycket snabbt. På bara några månader spelade de i de stora konserthusen och festivalerna i Frankrike och Tyskland, sedan runt om i världen – i Asien, Latinamerika, USA, Kanada och hela Europa. Internationella priser följde snart: the Echo Music Award for Jazz från Deutsche Phono-Akademie, Les Victoires du Jazz i Frankrike, German Record Critics’ Award, samt utmärkelser i flera jazzmagasin.

“Belle Époque” var en hyllning till sopran-saxofonisten Sidney Bechet, en av de stora jazzstjärnorna i början av tjugoårsåldern och en melodimästare. Det tog nästan sex år för Peirani och Parisien att komma med uppföljaren. ”Abrazo" är inte inspirerad av en kompositörs verk utan av en konstform, en kultur: tango, dess elegans, dess melankoli och kraften i dess rytmer och melodier.

Liksom på deras första skiva, spelar Peirani och Parisien inte materialet rakt upp och ner, de leker med det och gör det till sitt, men stycken skrivna av mästare som Astor Piazzolla, Tomás Gubitsch eller Xavier Cugat är bara en del av repertoaren. Kompositionerna av Parisien och Peirani utvecklas i tangoandan, som arrangemanget av "Army Dreamers" av Kate Bush, som Peirani djupt beundrar. Öppningsspåret "The Crave" av den amerikanska pianisten och bandledaren Jelly Roll Morton – en av de mest inflytelserika jazzmusikerna i det tidiga 1900-talet – skapar en fantastisk bro mellan debutalbumet och det här. Det verkar som att "Abrazo" är den andra delen av en serie, och om vi lyssnar på de två albumen efter varandra, smälter de nästan samman.

Lyssna på första singeln från skivan här  >

På scen:
Emile Parisien – sopransaxofon
Vincent Peirani – dragspel

Läs mer Dölj

Mer om artisten