Hederosgruppen

Foto: Elvira Glänte
Mer om artisten

Sedan Martin Hederos samlade sitt drömband har Hederosgruppen utvecklats till ett av Sveriges mest hyllade liveband. Även om de ofta placeras i jazzfacket, är deras främsta mål att skapa musik som sprudlar av lekfullhet och spontanitet. Deras musik är ett virvlande kalejdoskop av idéer, intryck och improvisationer – så full av kreativitet att det nästan svindlar.

Som Dagens Nyheter beskriver det: "Musiken är både allomfattande och lättbegriplig, med lager på lager av influenser från medlemmarnas lyssningsvanor – rullande boogiewoogie, fri improvisation, svindlande bebop, fräck funk, stänk av afrikanska rytmer och mycket mer. Allt vävs samman i en distinkt, sångbar melodi."

Bandet bildades 2018 när pianisten Martin Hederos – en centralfigur inom svensk musik, känd för sin mångsidighet och sina gränsöverskridande samarbeten – bjöd in gamla och nya vänner, några av landets mest framstående musiker, till ett musikaliskt kollektiv. Det unika med Hederosgruppen är att alla fem medlemmar bidrar med egna kompositioner och idéer. Denna gemensamma process resulterar i en eklektisk mix av genrer, där allt från psalmer och folklig pop till etiopiska rytmer och bebop får plats.

Sedan debuten har bandet turnerat flitigt över hela Sverige, framträtt i SVT och gett ut två hyllade album: Storstrejk (2020), som nominerades till en Grammis, och Ståplats (2022), som prisades med både Grammis, Manifestpriset och OrkesterJournalens Gyllene Skivan – som första album någonsin att vinna alla tre!

Med en ständig strävan efter att varje framträdande ska vara unikt, är Hederosgruppens konserter kända för sin explosiva energi och dynamik. Oavsett om det är röjiga partier eller ömma melodier, genomsyras deras musik av en otålig kreativitet och en glädje över att få stå på scen och spela för publik.

När bandet nu förbereder sitt tredje album, Stilbrott, är förväntningarna skyhöga. Som titeln antyder fortsätter de att utmana sig själva och tänja på musikens gränser. Trots den stora variationen i stilar och uttryck hålls musiken samman av den röda tråden: glädjen över livet och över att få skapa musik tillsammans.

På scen:
Andreas Sjögren – saxofon och basklarinett
Konrad Agnas – trummor
Martin Hederos – piano och klaviaturer
Josef Kallerdahl – bas
Emil Strandberg – trumpet

Läs mer Dölj
Köp biljett

fredag 21 februari

Insläpp19:00 På scen19:30

Ordinarie pris

300 kr vid bord
260 kr på balkong

Student / Pensionär

260 kr vid bord
220 kr på balkong

Mer info

Klicka på Köp biljett för att komma till biljettförsäljningen och se platstillgång.

Förköpsförsäljningen stänger 2 timmar innan evenemanget börjar. De platser som inte sålts på förköp släpps till försäljning i dörren vid insläpp till det aktuella evenemanget.

För rullstolsanpassade platser boka biljetter via info@victoria.se.

Det räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och skippa onödiga utskrifter!

Hur lång är föreställningen?
Våra föreställningar varar normalt ca 40-50 min x 2 + 20 min paus. Observera att det förekommer undantag och ibland ändringar med kort varsel.

Fullbokat eller har du fått förhinder?
Vi hänvisar till Ticketswap för andrahandsförsäljning av biljetter. Där kan du enkelt hitta alla våra evenemang och ladda upp din biljett och du som är på jakt efter biljetter kan enkelt se om det finns biljetter som säljes.

Har du fler frågor?
Du hittar svar på det mesta under Bra att veta. För frågor som rör biljettköp kontakta Kulturcentralen på info@kulturcentralen.nu eller 040-10 30 20.

Picknickteater

Detta är ett picknickevenemang, eller som vi brukar kalla det: Picknickteater. Det innebär att du får ta med dig egen mat och dryck till föreställningen.

Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa. Ta med det du är sugen på och glöm inte ta med glas och bestick!

Observera att mat inte får medhavas på balkongen, endast dryck och snacks.

Läs mer: Vad är picknickteater?

Mer om artisten